Retragerea Romaniei de la Eurovision, criticata! „Nu sunt bani? Unde sunt banii din taxa TV?”

Publicat: 11/01/2012 | 00:00
Retragerea Romaniei de la Eurovision pe motiv ca TVR nu mai are posibilitati financiare este aspru criticata de artisti.

Fosti reprezentanti in concursul international si alti cantareti cred ca este inacceptabil ca tara noastra sa nu mai participe la aceasta competitie.

„Pe mine, Eurovisionul nu m-ar fi interesat ca participare, mai ales ca dupa selectiile din anii trecuti nu cred ca ar mai fi existat artisti mari care sa-si doreasca sa intre in aceasta competitie, fie ea si la nivel international. Totusi, in ciuda scandalurilor, Eurovisionul ar fi fost un reper pentru TVR. Nu sunt bani?! Unde sunt banii din taxa TV?! Nu se puteau gasi sponsori? Ma gandesc chiar ca ar mai fi timp sa se mai faca Eurovision si pentru a evita scandalurile, s-ar putea alege o voce foarte buna care sa ne reprezinte, asa cum fac alte tari”, a spus Alexandra Ungureanu pentru Ring.

Nici Laurentiu Duta nu a ramas impasibil cand a aflat. „Este rusinos ce se intampla cu Eurovisionul. Mi se pare o bila neagra pentru TVR si pentru tara noastra. Va dati seama ce vor spune celelalte tari despre noi? Reusesc alte tari mai mici sa participe si nu reusim noi. Moldova deja face preselectiile”, a spus el.

„Nu stiu ce se intampla acolo. Poate chiar au probleme, nu vreau sa judec pe nimeni. Pana la urma, ce se intampla cu banii pe care ii platim lunar? Alte productii cum pot fi realizate? Ar trebui sa gaseasca un artist bun si, fara mare tam-tam, sa il trimita si fara prea multi bani, daca despre asta e vorba”, a completat cantaretul si compozitorul.

Sanda Ladosi este de parere ca TVR-ul nu manageriaza asa cum trebuie banii care intra in conturi. „Pe mine nu ma mai mira nimic. E o veste trista ca nu mai participam. Personal, cred ca bani sunt, dar pentru alte proiecte. Mi se pare absurd sa aud ca nu sunt bani atat timp cat platim atatea taxe. Inseamna ca ori sunt manageriati foarte prost, ori sunt distribuiti acolo unde exista interese. E pacat de Dumnezeu, dar cred ca orice as spune eu acum ar fi in zadar pentru ca problemele raman neschimbate”, a explicat ea.

„Imi pare rau ca nu se mai tine, mai ales ca sunt legat emotional de acest concurs. Nu e prima oara cand se intampla ceva similar. La fel au ingropat si

Citește și...