Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă Braşov. Lista completă a notelor care s-au afişat

Publicat: 01/09/2017 | 15:22
Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă Braşov. Lista completă a notelor care s-au afişat

Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă Braşov. Aproape 40.000 de elevi s-au înscris la examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Iată care au fost notele pe care le-au obţinut.

Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă Braşov. Rezultatele complete le puteţi vedea – AICI. Ministerul Educaţiei anunţă că pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare.

A fost ultima şansă ca anul acesta, în octombrie să intre la facultate. A doua sesiune a venit şi cu o noutate, pentru prima dată, candidaţii au susţinut mai întâi probele scrise şi apoi cele orale. 

Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă Braşov. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă Braşov. Depunerea contestaţiilor

Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă BraşovRezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă Braşov, Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

În 1 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00. În intervalul 2 – 5 septembrie este programată soluţionarea contestaţiilor, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Rezultate BAC 2017 sesiunea de toamnă Braşov. Schimbări începând de anul viitor

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului de Bacalaureat de anul viitor se vor susţine în prima parte a semestrului al doilea, urmând ca probele scrise să se desfăşoare la finalul clasei a XII-a, a anunţat miercuri ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

„Aducem o decongestionare a materiei pentru elevii care susţin examenul de Bacalaureat. (…) Evident că şi pe zona de evaluare venim cu elemente suplimentare de siguranţă — nu vom mai plimba lucrările dintr-un judeţ în altul şi profesori în centrele de evaluare”, a spus ministrul, potrivit unei înregistrări video postate pe Facebook.

Tot ca o noutate, el a precizat că lucrările vor fi scanate şi securizate cu ajutorul STS-ului.

„Se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasă, unde doresc, totul cu o securizare clară. Nu va şti niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează. Vom pilota aceste două noutăţi în luna ianuarie, la Evaluarea Naţională, şi februarie-martie, la examenul de Bacalaureat”, a spus Pop, care a precizat că pilotarea va fi făcută în zece judeţe.

Citește și...