Rezultatul de la IML în cazul băiețelului de doi ani care a murit într-un spital privat: ”I-a fost atinsă o arteră și…”

Publicat: 12/01/2019 | 12:26

Băiețelul de doi ani care a murit într-un spital privat din Capitală ar fi suferit o hemoragie internă după ce i-a fost atinsă o arteră.

Băiețelul de doi ani a suferit o hemorogie internă, după ce o arteră a fost ciupită în timpul operației, arată Insititutul de Medicină Legală, citat de Digi24. Potrivit IML, copilul a sângerat lent ore-n şir până a murit. Astfel, cauza morţii este hemoragie internă, iar medicii spitalului nu au intervenit în multele ore trecute de la încheierea operaţiei până la deces.

Băiețelul de 2 ani s-a stins din viață într-un spital privat din Capitală. Micuțul venise pentru o operație de hernie inghinală, dar la câteva ore starea de sănătate s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator. Din păcate nu a putut fi resuscitat. Mama băiețelului a adus acuzații grave angajatilor insitutției private imediat după pierderea suferită.

„Personalul de acolo nu ştie să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, postoperator, nu ştiu ce să facă. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. „Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine.” Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză, cu adrenalină, habar nu aveau! Habar n-aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului…”, mărturisea atunci Andreea Duța, mama micuțului.

Citește și...