Acasă » Politica » Romania voteaza! Afla aici tot ce trebuie sa stii despre alegerile parlamentare 2012

Romania voteaza! Afla aici tot ce trebuie sa stii despre alegerile parlamentare 2012

De: Cancan 08/12/2012 | 16:50
Romania voteaza! Afla aici tot ce trebuie sa stii despre alegerile parlamentare 2012

Aproximativ 18,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege parlamentarii, alegătorii putând să îşi exercite dreptul de vot numai la secţia de votare la care este arondată strada unde îşi au domiciliul.

UPDATE 14:00

Candidatul Uniunii Social Liberale Gabriela Firea a câştigat, detaşat, un mandat de senator în colegiul 1 din Ilfov obţinând 44.309 voturi din totalul de 59.386 valabil exprimate.

Gigi Becali a câştigat mandatul de deputat din Bucureşti cu 65%, potrivit datelor parţiale ale USL.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu se află pe locul al doilea în privinţa voturilor obţinute în Colegiul senatorial 1 Arad, obţinând 33,6 la sută din voturi, în timp ce contracandidatul USL Ovidiu Marian a primit 45,8 procente, conform rezultatelor parţiale date publicităţii de BEJ.

Antonie Solomon a sperat să intre în Parlamentul României pe listele PPDD. El a pierdut însă scrutinul de duminică, în colegiul în care a candidat câştigătoare fiind învăţătoarea Cristiana Anghel, care a stat 70 de zile în greva foamei.

Potrivit unui sondaj la urne prezentat de România TV, Victor Ponta a obţinut 68% din voturile alegătorilor din Colegiul 6 Târgu Jiu. Acelaşi sondaj indică faptul că Dan Diaconescu a obţinut 23% din voturi.

Potrivit datelor oficiale finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean Suceava, în colegiul de Senat 2, care include municipiul Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan a obţinut 34.313 de voturi, reprezentând 48,91 la sută din numărul celor care au votat, în timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 29.936 de suceveni (42,67 la sută).

Pentru a câştiga cu peste 50 la sută colegiul, Tiberius Brădăţan mai avea nevoie de aproximativ 700 de voturi. Astfel, Gheorghe Flutur a câştigat de pe locul al doilea cel de-al treilea mandat de senator la Suceava.

UPDATE 13:00 Potrivit rezultatelor partiale, Vasile Blaga, Roberta Anastase si C. Preda pierd parlamentul.

UPDATE 10:03 Biroul Electoral Central a anunţat, luni, primele rezultate parţiale ale alegerilor parlamentare de duminică.’

USL a obţinut la parlamentare, pentru Camera Deputaţilor, 58,63 %, ARD – 16,69 %, PP-DD 13,53 % şi UDMR 5,31 %, după numărarea voturilor din 81,49 % din secţii.

Astfel, după numărarea voturilor din 15.290 de secţii din totalul de 18.762, respectiv, 81,49%, cele mai multe voturi pentru Cameră le-a obţinut USL, 58,63%.

Restul partidelor au obţinut sub 5%, pragul electoral pentru intrarea în Parlament.

Rezultatele pentru Senat

USL a obţinut, în urma alegerilor parlamentare de duminică, pentru Senat, 60,03 % din voturi, ARD are 16,95 %, PP-DD a obţinut 14,18 %, iar UDMR are 5,40 % din voturi, arată rezultatele parţiale furnizate, luni, de Biroul Electoral Central, după numărarea voturilor din 81,49 % din secţii

După centralizarea rezultatelor din 15.290 de secţii de votare din 18.762, respectiv 81,49 la sută, cele mai multe voturi pentru Senat le-a obţinut USL, cu un procent de 60,03.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că prezenţa a fost de 41,62%.

UPDATE 9:00 Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, potrivit numărătorii paralele, USL a câştigat toate colegiile din 25 de judeţe şi că până acum are 346 de mandate, iar numărul acestora va creşte.

Potrivit lui Dragnea, judeţele în care USL a obţinut scoruri de peste 50% în toate colegiile circumscripţiilor sunt: Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Muncipiul Bucureşti.

UPDATE 22:40 Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a câştigat alegerile parlamentare în colegiul 2 pentru Senat din judeţul Teleorman, potrivit unui sondaj la urne prezentat de către România TV.

UPDATE: 22:00 După închiderea urnelor, aflat la Târgu Jiu, Victor Ponta le-a mulţumit tuturor românilor care au participat la vot şi celor care „au avut încredere în USL şi au votat cu gândul la viitor şi nu la trecut”.

„Vreau să explic de ce sunt aici la Târgu Jiu: pentru că vreau să le mulţumesc colegilor de aici şi oamenilor din Târgu Jiu, care au ieşit în număr record la vot, iar peste două treimi dintre ei m-au votat pentru un nou mandat şi au demonstrat că demagogia şi minciuna nu aduc rezultate şi că pot alege cu mintea şi cu inima. Mulţumesc celor care m-au susţinut în mod direct”, a spus Ponta, potrivit Romania TV.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat, duminică seară, după închiderea urnelor, că „nu mai este niciun dubiu: premierul României va fi Victor Ponta”.

„Îl salut la Târgu Jiu pe actualul şi pe viitorul premier Victor Ponta. Nu mai este niciun dubiu: premierul României va fi Victor Ponta”, a declarat Crin Antonescu duminică seară, după anunţarea exit-poll-urilor, care arată că USL a câştigat alegerile parlamentare.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat duminică seară că este convins că ARD va obţine peste obiectivul de 20% de mandate în Parlament.

„Aş vrea, în numele ARD, să le mulţumesc tuturor românilor care pe o vreme grea au fost la vot, dând dovadă de un civism cu totul deosebit. Un număr important din ei a votat candidaţii ARD şi le mulţumesc mult şi acestora. Scorul pe care l-am obţinut a fost rezultatul unei munci deosebite, în condiţii speciale”, a declarat preşedintele PDL Vasile Blaga duminică seară.

UPDATE 21:00 Potrivit rezultatelor parţiale ale sondajului la urne prezentat de România TV, USL a obţinut 57% din voturile românilor care au ieşit la vot.

Pe poziţia a doua, la mare distanţă, se află ARD cotată la 21%, iar pe a treia PPDD cu 11%.

Conform sondajului, UDMR ar obţine 5% din voturile alegătorilor, Uniunea situându-se la limită pentru a accede în Legislativ.

De asemenea, conform unui exit-poll-ului Geopol, difuzat de Realitatea TV, USL a obţinut 57% din voturi, ARD – 18%, PPDD – 14% şi UDMR – 5%.

Potrivit exit-poll-ului CSOP difuzat de B1 TV, USL a obţinut 54% din voturi pentru Cameră şi 55% pentru Senat, fiind urmată de ARD cu 19% şi 19%, PPDD cu 10% şi 10%, UDMR cu 5% şi 5%.

Conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR, USL a obţinut 56,96 % din voturi la Cameră şi 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră şi 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% şi 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% şi 5,16 %.

Conform rezultatelor exit-poll-ului CCSB difuzat de Antena 3, USL a obţinut 56,8% % din voturi pentru Cameră şi 58,3% pentru Senat, fiind urmată de ARD cu 19% şi 19,6%, PPDD cu 13,8% şi 14,1%, UDMR cu 5,1% şi 5,2%.

UPDATE 19:35 Până la ora 18.00, 36, 54 % dintre românii cu drept de vot au mers la urne pentru a-şi alege candidaţii pentru Parlament, potrivit Biroului Electoral Central. Judeţul cu cea mai ridicată prezenţă la vot este Teleormanul, iar la polul opus se află Timişul.

Cei mai mare prezenţă s-a înregistrat în judeţul Teleorman (48,92%), Gorj (47,68%) şi Olt (44,32%). La coada clasamentului se află judeţul Timiş (26,73%).

UPDATE 19:10 Două topuri cu buletine de vot pentru Camera Deputaţilor din Colegiul nr. 2 Suceava au fost găsite la o secţie de votare din Colegiul nr. 4, iar o parte din ele au fost folosite în procesul de vot până când un alegător a sesizat că nu se regăsesc candidaţii din colegiu pe buletinul de vot, informeaza Mediafax.

UPDATE: 18:40 Potrivit numărătorii paralele la urne efectuată de partide, la ora 18.00 prezenţa la vot era de 36.7%. Peste 6 milioane de români cu drept de vot au mers să aleagă viitorii parlamentari pentru următorii patru ani.

UPDATE 17:30 Un bărbat în vârstă de aproape 101 ani, din Piteşti, a votat duminică, fiind primit cu aplauze de cei din secţia de votare, şi a declarat că votează de când avea 21 de ani, spunând că românii trebuie să iasă la vot pentru ca majoritatea să decidă.

UPDATE 16:30 Procesul electoral la secţia de votare nr. 156 din localitatea vasluiană Sârbi a fost întrerupt după ce cei nouă membri ai secţiei de votare s-au retras într-o altă încăpere pentru a mânca, potrivit MEDIAFAX. Secţia a fost redeschisă după aproximativ o jumătate de oră, printr-un ordin al preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Vaslui, la sesizarea USL.

UPDATE 15.00 Conform statisticii BEC, prezenţa la vot în intervalul orar 07- 14 este de 20, 56%.

În mediul urban, prezenţa a fost de 20,71, iar în mediul rural de 20,36.

Prezenţa la vot în Capitală la ora 14.00 a fost de 20,48%, cei mai mulţi alegători care s-au prezentat la urne fiind în Sectorul 1, iar cei mai puţini în Sectorul 5.

UPDATE 14.10 Politia i-a intocmit primarului din comuna teleormaneana Olteni, Emilian Marcusanu, dosar penal pentru loviri si alte violente dupa ce acesta l-a lovit pe presedintele uneia dintre sectiile de votare din comuna, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet. „A avut o altercatie cu el (cu presedintele sectiei de votare – n-r.), a venit Politia si a deschis dosar penal pentru loviri si alte violente primarului”, a precizat Muhulet.

UPDATE 13.00 Cetăţeni români din Republica Moldova au fost nevoiţi să aştepte duminică la coadă, la unele secţii de votare de la Chişinău, pentru a vota în cadrul alegerilor parlamentare din România, relatează ProTV Chişinău.

În cadrul alegerilor parlamentare române, pe teritoriul Republicii Moldova au fost deschise 19 secţii de votare, dintre care patru la Chişinău. Moldovenii care au şi cetăţenie română sunt invitaţi să se prezinte la urne cu paşaportul românesc şi buletinul moldovean.

Ei pot vota, între alte secţii, la cele deschise la Chişinău în incinta liceelor Gheorge Asachi şi Gaudeamus, iar în ţară la Ialoveni, Orhei, Nisporeni, Căuşeni, Hânceşti, Călăraşi, Bălţi, Ungheni, Soroca, Cahul şi Cimislia.

UPDATE 12.40 Un număr de 66 de sesizări privind posibile incidente electorale au fos înregistrate în primele patru ore de la deschiderea secţiilor de votare, cele mai multe fiind în Bucureşti şi judeţele Buzău şi Olt, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Din cele 66 de sesizări înregistrate duminică între orele 7.00 şi 11.00, 37 au fost în mediul urban şi 29 în mediul rural, a precizat purtătorului de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Monica Dajbog a precizat că se fac cercetări în cazul a două sesizări privind posibile infracţiuni şi au fost constatate două contravenţii, pentru care au fost date amenzi în valoare totală de 1.500 de lei.

UPDATE 12.00 Procesul de vot la secţia de votare de la Auckland, în Noua Zeelandă, s-a încheiat, la ora 10.00, ora României (ora 21.00, ora locală), nefiind înregistrate incidente sau alte situaţii deosebite, informează MAE.

UPDATE 11.30 Prezenţa la vot, la nivel naţional, la alegerile parlamentare, la ora 10.00, a fost de 4,52 %, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ.

Aproximativ 3,09 la sută dintre bucureştenii cu drept de vot s-au prezentat la urne duminică, până la ora 10.00, cea mai mare pondere de opţiuni exprimate fiind în sectoarele 1 şi 2 cu câte 4,28 la sută, iar cea mai mică în sectorul 5, informează Biroul Electoral Central (BEC).

UPDATE 11.10 Toate secţiile de votare sunt acum deschise.

Zăpada a pus probleme grave celor care au vrut să voteze încă de dimineaţă. Zeci de secţii au fost închise sau nu au putut să primească alegătorii, fie din cauza nămeţilor, fie pentru că nu aveau curent electric.

 

Alegătorii nu vor putea să folosească nici la aceste alegeri parlamentare cărţile de alegător.

Potrivit Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, au dreptul de vot de la vârsta de 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv.

Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie şi nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale prin hotărâre judecătorească definitivă.

Alegerile parlamentare în România se desfăşoară cu respectarea caracterului universal, egal, direct, secret şi liber exprimat al votului. Fiecare alegător are dreptul la un singur vot pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi la un singur vot pentru alegerea Senatului.

Fiecare alegător îşi va exprima votul personal, exercitarea votului în numele altei persoane fiind interzisă. De asemenea, votul exercitat este secret şi orice control asupra modului în care votează un alegător este interzis.

Legea menţionează că participarea cetăţenilor la alegeri se face pe baza liberului consimţământ al acestora. Nimeni nu are dreptul de a exercita presiuni asupra unui alegător pentru a-l determina pe acesta să participe sau să nu participe la alegeri.

Deputaţii şi senatorii se aleg, la scrutinul de duminică, în colegii uninominale, prin scrutin uninominal, potrivit principiului reprezentării proporţionale.

Astfel, un deputat va reprezenta în Parlament 70.000 de locuitori, iar un senator 160.000 de locuitori.

Cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, îşi vor exercita dreptul de vot la una dintre secţiile de votare din ţara în care îşi au domiciliul sau reşedinţa. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat vineri, că numărul românilor majori cu domiciliul stabil în străinătate şi, prin urmare, cu drept de vot, este de 441.769.

Potrivit Legii electorale, candidaţii pot vota la oricare dintre secţiile de votare din cadrul colegiului uninominal în care candidează.

Pentru organizarea alegerilor au fost constituite circumscripţii electorale la nivelul celor 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie separată pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Numărul total al circumscripţiilor electorale este de 43.

La alegerile din 9 decembrie, au fost delimitate 315 colegii de deputat şi 137 colegii de senator, corespunzător numărului senatorilor şi deputaţilor care vor fi aleşi.

Numărul colegiilor uninominale pentru Camera Deputaţilor, respectiv pentru Senat se determină prin raportarea numărului de locuitori al fiecărei circumscripţii electorale la normele de reprezentare, la care se adaugă un colegiu de deputat, respectiv de senator pentru ceea ce depăşeşte jumătatea normei de reprezentare.

Cele 315 mandate de deputat vor putea fi suplimentate cu maximum 18 mandate, rezervate, prin lege, candidaţilor organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care sunt reprezentate în Consiliul Minorităţilor Naţionale.

Legea electorală permite atribuirea către competitorii electorali a unor mandate în plus faţă de cel stabilit potrivit normei de reprezentare.

În cazul în care un candidat reuşeşte să câştige 50 la sută plus 1 din voturile valabil exprimate în colegiul lui, acest lucru poate determina creşterea numărului de mandate obţinute de un competitor electoral, deşi, conform calculului proporţional, el ar avea dreptul la mai puţine mandate.

Pentru cei 18.248.414 cetăţeni cu drept de vot au fost înfiinţate 18.762 secţii de votare, dintre care 306 vor funcţiona în cele patru colegii de deputat şi două colegii de senator din străinătate. În cele 42 de circumscripţii din ţară vor funcţiona, pentru scrutinul de duminică, 18.456 secţii de votare.

Afla pe www.stirileprotv.ro rezultatele alegerilor parlamentare 2012, imediat cum au fost facute publice de Biroul Electoral Central

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
Cine este femeia care își pune melci pe față! Videoclipurile ei au devenit virale
Cine este femeia care își pune melci pe față! Videoclipurile ei au devenit virale
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde își doarme somnul de veci Ion Creangă
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Horoscop Camelia Pătrășcanu. Ultimele zile de Mercur retrograd, complicate pentru două zodii!
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în 2024?
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în...
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă:
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în comă
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...