Romanii au decis: Victor Ponta va fi viitorul presedinte

Publicat: 22/07/2014 | 11:12
Romanii au decis: Victor Ponta va fi viitorul presedinte

Mai e putin pana la alegerile prezidentiale, cand romanii vor decide cine ii va conduce in urmatorii cinci ani. Pana atunci, sondajele de opinie ne ofera o perspectiva de ansamblu asupra dorintelor romanilor si a modului cum vor vota.

Conform celui mai recent sondaj CSCI arata ca, in perspectiva prezidentialelor, Victor Ponta si Klaus Iohannis se detaseaza drept candidatii care se vor califica in turul II. Astfel, daca duminica viitoare ar avea loc primul tur al alegerilor prezidentiale, Victor Ponta ar fi votat de 41% dintre cei chestionati, in timp ce Klaus Iohannis de 28%.

De asemenea, potrivit sondajului INSCOP realizat in urma cu o saptamana,Victor Ponta ar obtine, in primul tur al alegerilor pentru Cotroceni 43,6% din voturile celor care se prezinta la urne, in timp ce Iohannis ar obtine 31,2%.

Victor Ponta

CITESTE SI

Record absolut pe Facebook: Victor Ponta a depăşit 400.000 de fani

Premierul Victor Ponta NU va fi cercetat pentru plagiat! Solutia pronuntata de instanta suprema este DEFINITIVA

Mesajul transmis de Victor Ponta pentru Romania! „Sustinem clasa de mijloc!”

Totodata, datele sondajului CSCI evidentiaza faptul ca suma procentelor obtinute de candidatii anti-Basescu (Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu si Dan Diaconescu) este clar mai mare decat suma celor din zona Basescu (Iohannis, MRU si Cristian Diaconescu): cca 58% fata de 38%.

Klaus Iohannis, primarul Sibiului(foto:gandul.info)
Klaus Iohannis, primarul Sibiului(foto:gandul.info)

Cifrele sunt comparabile cu datele IRSOP de saptamana aceasta, conform carora suma procentelor obtinute de candidatii din zona Ponta (procente Victor Ponta, procente Calin Popescu Tariceanu, procente Mircea Geoana, procente Dan Diaconescu) este de 52%, iar cea obtinuta de candidatii din zona Basescu (procente Iohannis, procente Crin Antonescu, Procente Catalin Predoiu, procente Cristian Diaconescu, procente Mihai Razvan Ungureanu) de doar 39%. Sondajul CSCI a fost realizat in perioada 10-16 iulie 2014, pe un esantion de 1050 de personae, cu o marja de eroare de +/- 3%.

A.D.

Citește și...