Rovana Plumb: Iohannis va tăia pensiile daca ajunge presedinte!

Publicat: 13/10/2014 | 12:59
Rovana Plumb: Iohannis va tăia pensiile daca ajunge presedinte!

Au trecut doar cateva zile de la startul campaniei electorale, dar Klaus Iohannis a reusit deja sa "marcheze" cateva gafe. In plus, Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a explicat ca planul sau de guvernare nu este in favoarea romanilor.

Dupa ce a analizat cu atentie planul de guvernare al lui Klaus Iohannis, Rovana Plumb a tinut sa le explice romanilor in ce consta cu adevarat acesta.

”Sunt foarte îngrijorată de intenţiile domului Iohannis privind situaţia pensionarilor sau chiar a salariaţilor. Eu nu am uitat de faptul că, în 2010, partenerii domnului Iohannis de astazi taiau salarii si pensii si traumatizau milioane de oameni cu deciziile lor. A fost nevoie de ani de zile de reparatii pentru a incerca sa indreptam din raul facut. Acum vad, din nou, aceleasi intentii la cei din PDL si la domnul Iohannis – pentru ca doar astfel pot sa sustina programul prezidential pe care l-au propus.

Campania lui Klaus Iohannis a inceput cu stangul
Campania lui Klaus Iohannis a inceput cu stangul

Am văzut programul domnului Iohannis. Din analiza noastră, dacă acesta s-ar aplica din 2015, ar fi nevoie de peste 6 miliarde de euro suplimentari! Acesti bani nu pot veni decat din noi datorii si din taieri de pensii si salarii! Lumea trebuie sa stie acest lucru!

CITESTE SI

Klaus Iohannis a fost luat in vizor de sibieni. Au fost stranse 40.000 de semnaturi impotriva liderului PNL

A saptea casa a lui Klaus Iohannis! Uite in ce vila de lux sta pe perioada campaniei electorale?

Atâta timp cât Klaus Iohannis nu se pronunţă clar împotriva austerităţii este legitim să credem că îmbrăţişează această filozofie de guvernare, dusă la extrem de aliaţii săi din PDL. Să nu uităm că toate vocile importante din PPE, incepand cu domnul Daul, continuand cu prietenii sai din PDL si, mai nou, PNL, sustin taieri de salarii si pensii ca solutie de guvernare! Austeritatea este programul pe care il propun ei in continuare, iar riscul este imens pentru milioane de pensionari.

Rovana Plumb

In acesti doi ani, noi am reusit sa reparam o parte din taierile de venituri facute de catre echipa care il inconjoara azi pe Klaus Iohannis – am majorat pensiile in 2013 si in 2014, si le vom majora din nou in 2015. Am crescut pensia medie, am restituit sumele retinute ilegal din pensii, am majorat pensiile militarilor, am blocat scumpirea gazelor, am reintrodus ajutoare pentru plata la intretinere pentru cei nevoiasi si am sustinut scaderea preturilor la produse de panificatie. Nu s-a facut suficient, dar drumul este cel corect.

Romanii trebuie sa stie insa ca raul se poate intoarce, sub alte chipuri. Cine a taiat o data pensiile, le va taia din nou! De aceea, trebuie facuta o schimbare pana la capat, pentru a nu permite niciodata ca acest lucru sa se intample. Ca social-democrata, eu ii asigur pe pensionari ca noi le vom fi si in continuare alaturi. Si le cer sa fie foarte atenti in continuare, pentru ca in spatele unor programe si promisiuni, se ascunde o mare, imensa, amenintare – aceea ca PDL si Klaus Iohannis sa taie, din nou, pensiile romanilor!”, a declarat aceasta.

A.D.

Citește și...