Scandal intre fostii membri ai trupei O-Zone! Radu Sirbu: „M-as fi bucurat sa am bani de rosii si smantana”

Publicat: 22/05/2013 | 13:38

Radu Sirbu, fostul component al trupei O-Zone, reactioneaza dupa ce fostul lui coleg, Dan Balan, a realizat un film auto-biografic intitulat "Intre fenomen si realitate".

„Spre marea mea surprindere, am fost anuntat zilele trecute de niste buni prieteni din mass media despre aparitia unui film documentar care pretinde a fi unul auto-biografic, a fostului meu coleg de trupa Dan Balan, in care sunt calomniat si defaimat in mod direct, cu o lipsa totala de respect si in care este folosit imaginea mea fara o aprobare legala”, a marturisit Radu Sirbu.

Mai mult, artistul a povestit cum s-a format trupa O-Zone si cat de greu le-a fost la inceputul carierei: „In 2001 cand l-am contactat pe Dan Balan pentru o intalnire , trupa O-zone era o trupa cu cateva piese la activ, cunoscute doar in Republica Moldova, din care tocmai plecase un membru din motive necunoscute., nimic nu prevestea succesul care urma… (…) In primul an de activitate am sustinut nenumarate spectacole in satele si orasele din Moldova, din care eu ma alegeam doar cu aplauzele publicului si nici un beneficiu material.

Nu a existat niciun contract si nici o remuneratie clar stabilita pentru munca si efortul depus toate castigurile erau gestionate de Dan Balan cu toate ca munceam cot la cot la spectacole, in sala de repetitii sau studioul de inregistrari. Atat eu cat si colegul meu Arsenie, ne multumeam cu dragostea si aplauzele publicului, aveam zile in care nu aveam bani de paine …m-as fi bucurat sa am bani de “rosii si smantana” asa cum sustine colegul meu”.

Radu Sirbu

Cat despre castigurile materiale, Radu spune ca aceste beneficii au venit la sfarsitul anului 2002, odata cu plecare in Romania.

„La sfarsitul anului 2002, odata cu plecarea in Romania, am ajuns la o prima intelegere la felul in care se imparteau castigurile, pentru ca era evident trebuia sa ne intretinem intr-un fel sau altul. Dan continua sa se ocupe de managmentul formatiei , cu toate ca era cazul sa angajam unul pentru niste strategii care ne conveneau la toti trei si nu favorizau doar pe unul dintre noi.

Nu a fost vorba nici o secunda de binefaceri sau investitii nereturnate, nimeni nu a fost nevoit sa-si vanda “camasa de pe el”, totul se restituia din veniturile formatiei, venituri pentru care munceam toti trei si erau impartite in dependenta de efortul si investitiile fiecaruia din noi.

Mai tarziu cand am atins succesul mult dorit pentru care am facut nenumarate sacrificii, tot el a fost cel care a refuzat concertele si turneele mondiale inclusiv cel din Japonia, care pe langa faptul ca ne aduceau afirmatia mondiala veneau cu castiguri foarte mari pentru fiecare din noi. Dan nici macar nu a facut efortul sa ne anunte despre aceste turnee, am fot pusi in fata faptului implinit si anuntati de catre terti ca turneele au fost refuzate de catre unul din membrii formatiei Dan Balan fara motive sau explicatii plauzibile, ceea ce ne-a adus niste prejudicii materiale immense”, a mai punctat cantaretul.

Ionut Chiperi

Citește și...