Scandal la o biserică din Sighetu Marmației. A fost nevoie de intervenția polițiștilor

Publicat: 05/11/2018 | 15:02
Scandal la o biserică din Sighetu Marmației. A fost nevoie de intervenția polițiștilor

Polițiștii și jandarmii au fost nevoiți să intervină la Biserica ”Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației, județul Maramureș, unde zeci de credincioși ortodocși nemulțumiți de numirea unui nou preot paroh au împiedicat oficierea slujbei de instalare a acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Ștefan Cristian, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că fostul preot, care s-a pensionat, vrea ca fiul său să preia biserica, deși acesta nu a participat la concursul organizat pentru postul de paroh. (CITEȘTE ȘI: MAGDA VASILIU, DEZAMĂGITĂ DE ATITUDINEA UNUI PREOT ORTODOX: ”ASTA E BISERICA?”)

”A fost un incident la Biserica Iosif Mărturisitorul din Sighetu Marmației unde, de la 1 octombrie, s-a încetat raportul de muncă al preotului paroh, Vasile Petrovai, care s-a pensionat. Postul a fost declarat vacant, a fost organizat concurs câștigat de părintele Dan Sidău, care trebuia duminică să fie instalat în funcție. Fostului preot nu i-a convenit situația, deoarece vrea ca fiul său să preia parohia, dar acesta nu s-a prezentat la concurs. Și și-a organizat rezistența, alături mai mulți credincioși, fiind împiedicată instalarea în biserică a noului preot. Slujba de instalare a avut loc în stradă, iar în interior s-au baricadat susținătorii fostului paroh. Din cauza acestuia s-a creat scandalul la biserică”, a spus Ștefan Cristian.

Preotul ar fi fost în închisoare pentru trafic cu țigări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Vasile Petrovai este un preot ”certat cu disciplina”, în condițiile în care a făcut închisoare pentru trafic cu țigări.

”Lucrările de construcție a bisericii stagnează de multă vreme, slujbele se țin în subsol, iar Episcopia a dorit să instaleze un preot tânăr care să finalizeze lucrările”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. (VEZI ȘI: COPIL CĂZUT DIN CLOPOTNIȚĂ LA SLUJBA DE DUMINICĂ, LA O BISERICĂ DIN CAPITALĂ!)

Ștefan Cristian a precizat că în urma unei ședințe care a avut loc, luni, la Episcopia Maramureșului și Sătmarului, s-a decis ca miercuri să fie convocați fostul paroh, fiul acestuia și noul paroh care a câștigat concursul, pentru a se găsi o soluție. Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Florina Meteș, a declarat, la rândul său, că jandarmi și polițiști au intervenit la Sighetu Marmației pentru aplanarea situațiilor conflictuale și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

”Oamenii au fost nemulțumiți de numirea noului preot. Nu au fost evenimente deosebite”, a spus Florina Meteș.

Citește și...