Scene emotionante filmate in cimitir! Ce se intampla la mormantul lui Florian Pitis, la sapte ani dupa moartea cantaretului!

Publicat: 16/10/2014 | 19:40

La inceputul acestei luni maestrul muzicii folk ar fi implinit 71 de ani, iar la mormantul sau a fost un adevarat pelerinaj. Ca de obicei, la capataiul artistului a fost sotia sa, Anda Pittis, care se roaga neincetat. 

Florian Pittis, unul dintre cei mai indragiti actori de teatru, dar si regizor si interpret de muzica folk, are unul din cele mai ingrijite morminte din cimitirul Bellu.

Mormantul maestrului florian pittis este extrem de ingrijit
Mormantul maestrului florian pittis este extrem de ingrijit

Surse din cadrul cimitirului ne-au spus ca sotia sa, Anda, vine mai mereu la capataiul artistului si se roaga.

La capataiul artistului au venit mai multe persoane pentru a il comemora pe 4 octombrie, cand acesta ar fi implinit 71 de ani
La capataiul artistului au venit mai multe persoane pentru a il comemora pe 4 octombrie, cand acesta ar fi implinit 71 de ani

Vine extrem de des la capatiul maestrului

Potrivit acelorasi surse, sotia indragitului artist are foarte mare grija de monumentul funerar. Ea petrece, de fiecare data cand vine, aproximativ o ora. Mormantul este unul dintre cele mai bine ingrijite din cimitirul Bellu, semn ca vaduva sa, Anda, nu l-a uitat pe marele actor.

Vaduva maestrului era cu o zi inainte de aniversarea maestrului cu un cd cu poza sa
Vaduva maestrului era cu o zi inainte de aniversarea maestrului cu un cd cu poza sa

De altfel, chiar si cu o zi inainte de aniversarea maestrului, sotia sa nu a putut sta departe de artist. Ea a fost prezenta la un eveniment, iar in mana avea un CD cu poza lui Florian Pittis.

Maestrul a pierdut lupta cu o boala crunta in urma cu sapte ani
Maestrul a pierdut lupta cu o boala crunta in urma cu sapte ani

La 30 iulie 2007 Florian Pittis a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni. Artistul a impus medicilor sa nu dezvaluie amanunte despre starea sanatatii sale. Boala care l-a doborat, cancerul de prostata, era diagnosticata de peste un an, timp in care cantaretul a urmat cu regularitate tratamentele date de doctori.

Florian Pittis

El s-a stins din viata pe 5 august 2007 si a fost inmormantat cu onoruri masonice, el fiind francmason, de grad 33 si ultim, precum si purtator de cuvant al Marii Loje Nationale din Romania.

Artistul comemorat de premierul Romaniei, Victor Ponta

Florian Pittis a fost un mare actor, regizor, traducator si cantaret de muzica folk. Artistul a incetat din viata in august 2007, rapus de cancer. Maestrul ar fi implinit pe 4 octombrie 71 de ani, iar Victor Ponta i-a indemnat pe romani sa nu isi uite valorile.

Premierul Romaniei, Victor Ponta
Premierul Romaniei, Victor Ponta

“Florian Pittis ar fi implinit astazi 71 de ani. A fost si va ramane in memoria noastra un artist desavarsit, pe care merita sa il cinstim astazi ascultand macar o piesa Pasarea Colibri”, a fost mesajul premierului.

Cine a fost Florian Pittis

Florian Pittis a scris texte pentru cantecele Andei Calugareanu, pentru Mircea Vintila, Sorin Chifiriuc si altii. A lucrat la Teatrul Municipal „Lucia Sturza-Bulandra”, colaborand cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Serban, Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Dan Micu. A tradus si a regizat piese de teatru.

CITESTE SI

Un mare artist ar fi implinit astazi 71 de ani! Mesajul lui Victor Ponta in memoria lui Florian Pittis

Florian Pittis, trei ani de la disparitie

Vaduva lui Florian Pittis, pe un site destinat celor care isi cauta parteneri! Anda Pittis: “Nu am de explicat nimanui nimic”

 

In domeniul muzical s-a facut cunoscut intr-un trio alaturi de Anda Calugareanu si Dan Tufaru, in regia TV a lui Alexandru Bocanet, iar mai tarziu a activat cu acelasi succes in Cenaclul Flacara. In anul 1992 intemeiaza, alaturi de Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Vladi Cnejevici, formatia Pasarea Colibri, cu care concerteaza pana in 2001 si impreuna cu care inregistreaza patru albume. (Sursa foto facebook.com) (A.S.)
 

Citește și...