Un bărbat din Sălaj a sacrificat porcul din gospodăria lui, însă, în momentul în care a tranșat animalul, a avut parte de o surpriză de proporții. Nu i-a venit să creadă ce a putut descoperi în interiorul acestuia.
Un porc ajuns la greutatea și maturitatea ideală a fost sacrificat zilele trecute într-o gospodărie din comuna Băbeni, judeţul Sălaj. Proprietarul acestuia a chemat un măcelar cu o experiență de 30 de ani, însă, au avut parte de o surpriză, în momentul în care au ajuns la organele animalului. Descoperirea făcută i-a șocat pe amândoi, așa că au decis să meargă la un medic veterinar pentru a examina ceea ce au găsit în interiorul porcului. Proprietarul gospodăriei a fost ajutat de un jurnalist local, pentru a merge la veterinar și pentru a expune povestea în mod public.
Bărbatul care s-a ocupat de tranșare a făcut o descoperire ce l-a șocat de-a dreptul: porcul avea 14 rinichi, nu doi, așa cum ar trebui să aibă orice animal sănătos. Opt rinichi se aflau într-o parte a corpului, iar șase, în cealaltă parte a corpului.
„Rinichii primiţi prezintă modificări ale formei şi ale culorii. La un rinichi normal, la secţiune, se observă o delimitare a zonei corticale de zona medulară. Se pun în evidenţă piramidele şi bazinetul renal. La probele primite, nu observăm acea delimitare a zonei corticale de zona medulară, nici piramidele renale nu se văd. Este un rinichi afuncţional. Am făcut secţionări la toţi lobii la unul din rinichii primiţi şi nu se observă structura de bază a unui rinichi obişnuit”, a spus Corina Dragoş de la DSV Maramureş, relatează detectivul de presă șoc.
(CITEȘTE ȘI: Ce a păţit un bărbat, după ce şi-a terorizat vecinii din bloc cu mirosul de varză murată. Cu ce s-a trezit pe uşă)
Toți cei care au auzit de această descoperire au rămas șocați, iar specialiștii spun că este vorba despre o anomalie genetică, însă care nu a împiedicat desfășurarea vieții.
„În mod clar este o modificare congenitală, animalul s-a născut cu aceşti rinichi multipli. Rămâne de discutat care esta cauza apariţiei acestor rinichi multipli. Animalul a ajuns la greutatea de 150 de kilograme, fără a manifesta simptom de boală. Este clar că cel puţin unul dintre rinichi a fost funcţional, permiţând desfăşurarea vieţii în mod normal, fără probleme.
Este o anomalie genetică, la care se pot suprapune alţi factori la care animalul a fost supus. Vom face o anchetă să vedem de unde provine animalul, dacă fraţii lui au mai prezentat anomalii şi dacă această anomalie a fost transmisă genetic descendenţilor”, a explicat şi Marius Sima, purtărtorul de cuvânt al DSV Maramureş, conform sursei citate.