Schimbare de ultimă oră! Cum se desfășoară examenele de admitere la facultate în această vară

Publicat: 09/07/2020 | 17:40
Schimbare de ultimă oră! Cum se desfășoară examenele de admitere la facultate în această vară

Pandemia a schimbat regulile din nou! Iată cum se desfășoară examenele de admitere la facultate în această vară.

Schimbările din sistemul de învătământ din România se țin lanț, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. 

Pentru prima dată, Universitatea Politehnica a scos examenul de admitere la toate cele 15 facultăţi.

După doar câteva clickuri, candidatul este înscris cu succes. Aproape toate universitățile din țară au adoptat această procedură ca să limiteze riscul de infectare cu noul coronavirus, scrie Antena 3. Avantajul, spun elevii, este că au scăpat de cozile de la depunerea dosarelor.

În plus, admiterea s-a mutat aproape în totalitate pe internet. Acolo unde nu vor susţine examen scris, candidaţii vor fi acceptaţi fie în baza mediei sau a notelor de la bacalaureat, fie în baza unui eseu motivaţional sau a unui simplu interviu.

Unde se va da examen cu prezență fizică

În Bucureşti, examene care presupun prezenţa fizică a elevilor vor mai fi doar la Universitatea de Medicină şi Farmacie, la Facultatea de Drept şi la Academia de Poliţie.

Variantele de admitere la facultate în acest an sunt:

– pe baza mediei / a notelor de la Bacalaureat;

– pe baza mediei de la Bacalaureat și/sau a unui eseu motivațional;

– interviu motivațional;

– alte formule mixte.

În premieră, Universitatea Politehnica admite candidaţi tot în baza dosarelor şi renunţă la examenul scris la toate cele 15 facultăţi.

„Etapa întâi s-a referit la admiterea candidaților olimpici, cu rezultate deosebite. Actuala etapă, etapa a doua, se desfășoară până la sfârșitul săptămânii viitoare, după care va fi selecția candidaților pe baza notelor obținute la Bacalaureat”, a declarat Adina Magda Florea, prorector U.P.B.

Și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila a optat tot pentru înscrieri exclusiv online, însă se păstrează examenul de admitere. Instituția de învățământ se așteaptă la peste 3000 de candidați, astfel că una dintre variantele luate în calcul de conducere este ca acest concurs să se desfășoare pe Arena Națională.

Foto: pixabay.com