Se intampla acum! TVR, somat sa descalifice Voltaj de la Eurovision! Motivul este halucinant

Publicat: 10/03/2015 | 22:04
Se intampla acum! TVR, somat sa descalifice Voltaj de la Eurovision! Motivul este halucinant

E, e departe, cel mai mare scandal din istoria Eurovision! Chiar in aceste momente, mai-marii TVR-ului au primit o contestatie prin care se cere descalificarea trupei Voltaj, ca urmare a faptului ca regulamentul a fost grav incalcat.

 

CANCAN.ro a scris, in exclusivitate, despre faptul ca jocurile au fost facute la Eurovision inca de dinainte de preselectie, sefii delegatiei nationale hotarand ca anul asta sa ne reprezinte trupa Voltaj. Prin urmare, desi Luminita Anghel era considerata favorita, duminica seara am aflat ca, intr-adevar, cei de la Voltaj vor merge la finala de pe 23 mai, de la Viena.

voltaj

 

Contestatie impotriva deciziei

 

Ei bine, nici nu au apucat sa savureze victoria ca au si aparut voci care au contestat castigatorul sau, mai bine zis, melodia castigatoare. Mai exact, luni, la orele pranzului, acuzatiile de plagiat si-au spus cuvantul. Iar melodia celor de la Voltaj, “De la capat”, tradusa pe ultima suta de metri in limba engleza, e suspecta ca seamana izbitor cu o melodie mai veche, cantata de un grup strain: Delirous – ‘I could sing for your love forever”. Dar asta e o nimica toata pe langa ceea ce se intampla acum, la TVR:

Calin Goia a anuntat, mandru, ca a tradus piesa in limba engleza
Calin Goia a anuntat, mandru, ca a tradus piesa in limba engleza

“A fost scrisa si depusa o contestatie prin care se cere descalificarea trupei Voltaj, iar lucrurile sunt extrem de serioase. S-a incalcat regulamentul grav, iar melodia lor are 3.20 minute, fiind stipulate, clar, ca nicio piesa care ajunge in finala nu trebuie sa depaseasca trei minute fix. Mai mult chiar, acesta este regulamentul EBU (n.r. European Broadcasting Union, cei care verifica la sange ceea ce se intampla in fiecare tara participanta cu Eurovisionul), iar daca piesa celor de la Voltaj nu va fi descalificata, atunci se va inainta contestatia celor de la EBU si vor fi ei cei care iau msuri”, a povstit o sursa apropiata Eurovisionului, pentru CANCAN.ro.


Anii trecuti au fost descalificate piese pe acelasi considerent

 

Voltaj

Pana anul acesta, reprzentantii TVR au fost extreme de rigurosi cu privire la regulament si nu o dta s-a intamplat ca piesele sa fie descalificate inca de la preselectie pentru ca depaseau timpul de trei minute chiar si cu doua sau trei secunde, fapt care ar fi putut fi remediat fara probleme. Numai ca se pare ca pentru trupa Voltaj s-au facut mai multe favoruri, printre care si faptul ca li s-a permis pe ultima suta de metri sa traduca piesa in limba engleza.

 

Dana Enache

Citește și...