Secretul din spatele talentelor lui Lorelai Moşneguţu! Cum reuşeşte adolescenta să scrie şi să deseneze cu picioarele

Publicat: 05/06/2017 | 15:36

Lorelai Moşneguţu a cucerit inimile românilor cu talentele ei, însă nimeni nu a ştiut cum fata reuşeşte să scrie, să picteze, să cânte şi să deseneze cu picioarele. Mama adolescentei a dezvăluit secretul neştiut de nimeni.

Lorelai Moşneguţu este câştigătoarea ”Românii au talent” 2017 şi a reuşit să câştige inima românilor. Tânăra a reuşit să suplinească lipsa mâinilor, însă secretul cu ajutorul căruia a reuşit să facă asta a fost dezvăluit pentru prima dată de mama ei adoptivă. Femeia a spus că fata nu scrie decât cu piciorul stâng, care este puţin mai lung decât dreptul.

”Piciorul stâng este puţin mai lung şi d-asta. Încă nu am adoptat-o. Această dorinţă a ei se va împlini peste 3 ani, când va deveni majoră. Acum, o am în plasament. În genere, un copil se adoptă atunci când există toate condiţiile: să ai o familie. Am fost căsătorită, am un băiat mare, ofiţer, la Craiova. Am luat-o din dorinţa mea de a o ajuta. Am văzut-o la televizor şi am văzut-o că avea două luni şi că nu o vrea nimeni. M-am gândit cum de nu a luat-o nimeni deşi trecuseră două luni. M-am dus şi am văzut-o. Am luat-o în urma unui vis, în care era pe o scenă mare, foarte mare, în picioare. Unii voiau să ajungă la ea, dar privirea ei era îndreptată spre mine. Ea încă nu a ajuns în sala pe care am visat-o eu. Nu, nu e sala de la Românii au talent, mai are, e o sală internaţională. Nu ştiu ce făcea pe scenă, d-aia face şi muzică şi teatru. Aveam ceva cunoştinţe în domeniu, pentru că bunicul meu a fost cadru medical. Mă trezea din două în două ore. A băut foarte multă apă până acum vreo doi ani, acum are paharul cu beţişor şi nu mă mai trezeşte, bea singură. Mă simt cea mai fericită mamă. Ea m-a ascultat, mi-a ascultat dorinţele. Şi eu am ascultat-o pe ea. Când un părinte îşi ascultă cu sufletul copilul şi-i oferă ceea ce-şi doreşte, în limita posibilităţilor, totul iese bine. De la 6 luni, i-am pus creionul în picior şi am învăţat-o să scrie. Dacă nu erau profesorii buni… Am avut parte de o învăţătoare extraordinară. Doamna învăţătoare i-a spus în prima zi: ”Tu eşti la fel ca toţi ceilalţi copii şi vei scrie la fel”. Contează foarte mult să ai un astfel de profesor. Am un fiu de 43 de ani care are grijă de Lorelai, căruia ea îi spune tată. D-asta şi vrem să luăm un apartament în Bucureşti şi să ne mutăm, ca să fim aproape de el. O parte din bani îi vom dona unor copii aflaţi în nevoie, la fel ca ea. Nu vom spune nici ce sumă şi nici cui”, a povestit mama lui Lorelai Moşneguţu, câştigătoarea ”Românii au talent” 2017.

Lorelai a mărturisit că a reuşit să se menţină mereu pozitivă cu ajutorul a trei devize pe care şi le rostea zilnic în faţa oglinzii: ”Sunt frumoasă, sunt deşteaptă şi voi ajunge celebră, pe care mi-am schimbat-o la 7 ani în „Cad de zece ori şi mă ridic de 20”. Acum, am o altă deviză: ”Trăiesc cu intensitate fiecare clipă şi nu fac plăcere ceea ce fac, ci pun plăcere în tot ceea ce fac”. Fac goblene, da îmi place foarte mult să cos. Mereu oamenii mă opreau pe drum şi mă întrebau: ”De ce nu ai mâini?” Asta mi-era foarte dificil. Nu contează cum ne naştem, nici originea, ci deciziile pe care le luăm în viaţă şi cum le duci. Vreau să urmez liceul pedagogic pentru că vreau să mă fac educatoare pentru copiii cu disabilităţi”.

Cătălin Măruţă a fost impresionat de talentul incontestabil al fetiţei şi de scrisul ei caligrafic: ”Nu-mi vine să cred cât de frumos scrie ea cu piciorul. Fantastic! E cel mai frumos autograf pe care l-am primit de la cineva. Foarte tare! ”Domnului Cătălin Măruţă, cel mai tare prezentator din toate timpurile”. Când tu o să fii pe scena aceea, cea mare, eu o să fiu foarte mândru pentru că am autograf de la tine”.

 

Citește și...