Seful Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost arestat preventiv! Mihail Vlasov, cercetat pentru trafic de influenta!

Publicat: 19/03/2014 | 17:12

Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri ca presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia apare in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbritraj, insa nu este definitiva.

_____

CITESTE SI:

Probleme pentru fiica sefului Camerei de Comert a Romaniei. Vezi ce a patit din cauza datoriilor!

Seful Camerei de Comert, umilit de camatari! Cum a ajuns Mihail Vlasov sa fie poreclit „Tataie” de catre interlopi!

_____

Potrivit MEDIAFAX, Mihail Vlasov ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta sa castige un dosar de arbitraj, iar marti a primit de la acesta 200.000 de euro din suma ceruta, fiind retinut pentru trafic de influenta, a informat Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Mihail Vlasov s-a imprumutat de la camatari pentru jocuri de noroc
Mihail Vlasov s-a imprumutat de la camatari pentru jocuri de noroc

DNA a aratat ca procurorii Sectiei de Combatere a Coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul lui Vlasov, pentru trafic de influenta.

Vlasov a fost denuntat la DNA de un om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar marti a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, asupra presedintelui Camerei de Comert fiind gasita suma de 200.000 de euro, a precizat sursa citata.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a fost audiat marti noapte la DNA, iar la finalul declaratiilor, procurorii au emis ordonanta de retinere pe numele acestuia, pentru 24 de ore, respectiv de miercuri, ora 00.35 pana la joi, la aceeasi ora.
Vlasov urmeaza sa fie dus miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca va fi arestat preventiv pe 29 de zile, la propunerea procurorilor.

Potrivit ordonantei de retinere, incepand din 2013, martorul denuntator, alaturi de fostul sau partener de afaceri, erau parti intr-un dosar de arbitraj, in calitate de parati-reclamanti, cauza fiind inregistrata pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Printr-un intermediar, denuntatorul ar fi aflat ca Mihail Vlasov este interesat de industria de tipar din Romania si ca doreste sa-l cunoasca.

Astfel, in 13 martie, in urma unei programari prealabile, denuntatorul a mers la biroul lui Vlasov, din sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, unde, pe parcursul discutiei, i-ar fi pretins un milion de euro pentru a-l ajuta sa castige procesul.
„Dupa mai multe negocieri, in finalul discutiei, Vlasov Mihail i-a propus denuntatorului urmatoarea intelegere: sa-i promita acestuia suma de 1.000.000 euro, iar, pana la termenul din 19.03.2014, sa ii dea 200.000 euro, urmand a primi de la instanta mai multe termene de judecata, astfel incat sa aiba timpul necesar sa achite, in transe, intreaga suma de bani”, au aratat procurorii in documentul citat.

Mihail Vlasov s-a intalnit cu denuntatorul, marti, in jurul orei 20.00, intr-un restaurant din Bucuresti si a reiterat solicitarea de a primi un milion de euro, „in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, promitand ca ii va determina pe acestia, ca in exercitarea atributiilor de serviciu sa pronunte o solutie favorabila denuntatorului”, potrivit DNA.

Presedintele Camerei de Comert i-ar fi invederat denuntatorului ca, initial, trebuie sa primeasca 200.000 de euro, iar dupa ce instanta de arbitraj ar dispune amanarea cauzei, pana la urmatorul termen de judecata, sa ii mai dea inca 300.000 de euro. Vlasov ar fi spus ca, dupa ce va primi si aceasta suma, instanta de arbitraj ar fi dispus solutia favorabila denuntatorului.
In aceasta cauza, procurorii au fost sprijiniti de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.
Surse judiciare declarau marti, pentru MEDIAFAX, ca Mihail Vlasov a fost ridicat de procurorii DNA, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea aproximativ 200.000 de euro, suma ce reprezenta prima transa dintr-un milion de euro, bani pe care Vlasov ar fi urmat sa-i primeasca pentru „a aranja” un proces la Curtea de Arbitraj, institutie aflata in subordinea Camerei de Comert.

Curtea de Arbitraj Comercial International, la care Mihail Vlasov ar fi spus ca intervine pentru solutionarea unui dosar al unui om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, din care a primit 200.000 de euro, este condusa de vicepresedintele BNR Bogdan Olteanu si de una dintre fiicele lui Vlasov, Vanda.
Institutia, care functioneaza pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a fost infiintata in anul 1953, in scopul solutionarii litigiilor de comert exterior.

Este tatal creatoarei de moda Ingrid Vlasov

Mihail Vlasov, in varsta de 70 de ani, este presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din 2007, iar in perioada iunie – decembrie 2008 a detinut si un mandat de deputat.

Vlasov

Este tatal a doua fete – Vanda Anamaria Vlasov si creatoarea de moda Ingrid Vlasov – si socrul fostului ministru de Interne Cristian David (PNL), casatorit cu cea dintai.

Vlasov a mai fost reclamat pentru coruptie si in 2012

In 2012, Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie, a relatat gandul.info. Un numar de 12 presedinti de camere de comert din teritoriu au transmis catre DNA o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.

„Presedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, in anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existand indicii serioase in sensul ca acesti bani nu au fost cheltuiti doar in interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, in Adunarea din 23 aprilie 2012, a Executiei Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat ca, in Anexa nr.2 (Executia Bugetului de Venituri si Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terti), litera l (fond la dispozitia Presedintelui), in coloana intitulata „prevederi 2011″ a fost mentionata suma de 12.400.000 lei, in loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobasera membrii Camerei Nationale, in Adunarea din data de 19 mai 2011”, se arata in sesizare. Pana in prezent, Mihail Vlasov nu a fost trimis in judecata de catre DNA in acest dosar.

Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert, este tatal creatoarei de moda
Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert, este tatal creatoarei de moda

De asemenea, numele sefului Camerei de Comert si Industrie a Romaniei este implicat si intr-un scandal legat de mafia camatariei, asa cum CANCAN.ro a aratat aici.

R.O.
 

Citește și...