Șeful Poliției Eforie, cercetat pentru luare de mită. Ce sumă primea zilnic

Publicat: 01/09/2020 | 14:57
Șeful Poliției Eforie, cercetat pentru luare de mită. Ce sumă primea zilnic

Șeful Poliției Eforie este cercetat de DNA pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu. Inculpatul ar fi luat bani pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă. 

Procurorii DNA Constanța au dispus plasarea lui Cornel Gabriel Coteanu acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

Bărbatul cerea zilnic 300 de lei

Bărbatul cerea zilnic 300 de lei pentru e permite desfășurarea unor activități de comerț fără autorizație pe plaja din Eforie Nord, dar și în alte zone ale stațiunii. 

„Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie. La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități.

În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane, pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane fără calitate specială, dintre care trei se află în stare de arest la domiciliu începând cu data de 28 august 2020, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală”, au transmis autoritățile, scrie Antena 3.