Șeful Poliției Române și-a dat demisia, după scandalul înmormântării lui Emi Pian

Publicat: 01/09/2020 | 20:04
Șeful Poliției Române și-a dat demisia, după scandalul înmormântării lui Emi Pian

Liviu Vasilescu și-a dat demisia din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian.

Vasilescu a anunțat azi că se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române și a a acuzat un atac mediatic concentrat asupra acestei instituții.

„Atât ca ofiţer de execuţie cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concentrat asupra Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor. În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor.

Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a declarat Liviu Vasilescu în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI.

Poliția, criticată după apariția unor imagini controversate

Poliția Română s-a aflat în centrul unui scandal, după ce au apărut în spațiul public imagini în care șefi ai Poliției apar la o întâlnire de noapte cu liderii clanului Duduianu, după uciderea lui Emi Pian în timpul unei partide de barbut. 

Într-o conferință de presă, președintele României a spus că le-a cerut reprezentanților Ministerului de Interne și ai Poliției să „explice public” acele imagini, iar secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a explicat faptul că modul în care s-a acţionat înainte şi în timpul înmormântării lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost asumat, având ca scop prevenirea incidentelor violente în data de 9 august.

Foto: Inquam Photos