Senatorul Daniel Catălin Zamfir, mesaj pentru românii care au credite. „Ați obținut o victorie uriașă contra băncilor și IFN-urilor”

Autor: T.S
Publicat: 06/05/2020 | 17:17
Senatorul Daniel Catălin Zamfir, mesaj pentru românii care au credite. „Ați obținut o victorie uriașă contra băncilor și IFN-urilor”

Senatorul Daniel Catălin Zamfir a anunțat, miercuri, printr-un mesaj postat în mediul virtual că românii care au credite au mai obținut o victorie în lupta cu băncile și INF-urile.

Concret, Daniel Zamfir spune că deputații, în calitate de for decizional, au admis un proiect de lege numit „Legea anti-cămătărie”.

„Încă o victorie uriașă pentru românii cu credite la bănci și IFN-uri. Astăzi, în Camera Deputaților, cameră decizională, s-a votat cea mai importantă lege din pachetul de legi „anti-cămătărie”, Legea împotriva dobânzilor excesive.

Așadar, asemeni majorității țărilor din UE, băncile și IFN-urile NU mai pot practică ce dobânzi vor! Legea se aplică ȘI CREDITELOR ÎN DERULARE și prevede:

1. Pentru creditele ipotecare, DAE nu poate fi mai mare decât dobânda de referință a BNR +2%;
2.Pentru creditele de consum, DAE nu va depăși dobânda de referință a BNR +15%;
3.Pentru creditele se consum mai mici de 15.000 lei, suma totală de rambursat nu va putea depăși dublul sumei împrumutate.
Că să fie limpede, punem capăt dobânzilor astronomice practicate de unele IFN-uri și redăm dreptul la o viață decentă, atât celor care au astăzi contracte de împrumut, cât și celor care se vor împrumută în viitor!
Că de obicei, când e vorba de legi în favoarea oamenilor, care ating intersele sistemului bancar, PNL și USR sunt împotrivă!!! Justificarea cu piață liberă e doar pentru fraieri, ținând cont că mojoritatea țărilor din UE au plafonat dobânzile!
Sper să aibă minte să nu o atace și pe asta la CCR! Nu ar face decât să prelungească chinul oamenilor…”, a scris Cătălin Zamfir pe Facebook.

INCA O VICTORIE URIAȘĂ PENTRU ROMANII CU CREDITE LA BANCI SI IFN-uri!!!Astazi, in Camera Deputatilor, cameră…

Publicată de Daniel Catalin Zamfir pe Miercuri, 6 mai 2020

Citește și...