„Sergiu mi-a spus că atunci când moare vrea să fie ars, să nu-l mănânce viermii”. Vezi cine face aceste declaratii

Publicat: 03/07/2013 | 17:29
„Sergiu mi-a spus că atunci când moare vrea să fie ars, să nu-l mănânce viermii”. Vezi cine face aceste declaratii

Astăzi se implinesc şase luni de când maestrul Sergiu Nicolaescu nu mai este printre noi.

La o jumătate de an de când regizorul a trecut la cele vesnice, sora si sotia lui Sergiu Nicolaescu au ajuns prin tribunale.

Iolanda, sora artistului, a dat-o in judecată pe Dana in luna aprilie, aceasta din urmă aflând despre actiunea din instanta abia acum o săptămână.

Invitat in emisiunea Happy Hour, Radu Corciova, bun prieten al lui Sergiu Nicolaescu, a făcut câteva devăluiri despre dorintele pe care le avea Sergiu Nicolaescu in privinta mortii lui. „Am fost bun prieten cu ei, foate bun prieten. Ne cunoastem din 1980. L-am intrebat pe Sergiu dacă are nevoie de un scenograf, a zis că da si asa am devenit foarte buni prieteni”, a declarat el la emisiunea de pe Pro TV.

sergiu nicolaescu


Corciova a mărturisit că Dana, sotia lui Sergiu, se ocupă acum de toate cheltuielile Iolandei si îi plăteste toate facturile.

„Dana a păstrat absolut toate aranjamentele financiare care au fost făcute de Sergiu cu sora lui. Plăteste tot, telefon, facturi. Dana a aflat săptămâna trecută, intâmplător, despre povestea asta, de faptul că a fost dată in judecată de sora lui”.

Scenograful a declarat că, desi nu a discutat cu Sergiu despre testament, stia că acesta vrea să fie incinerat.

Sergiu Nicolaescu s-a stins din viata la inceputul anului trecut
Sergiu Nicolaescu s-a stins din viata la inceputul anului trecut

„Nu am vorbit cu Sergiu niciodată despre testament.
Filmam in 2005 la crematoriu si atunci mi-a spus că el, când moare, vrea să fie ars, să nu-l mănânce viermii.
Sergiu era un om credincios. Eu nu cred că Sergiu a stiut vreun moment că incinerarea contrazice dogma bisericească. Nu era habotnic, dar credea.

Asta a fost vointa lui Sergiu, să nu-şi treacă sora in testament. El i-a cerut Danei să aibă grijă de ea. Pe Iolanda am cunoscut-o, am mai văzut-o la Sergiu in casă, in ultima vreme mai deloc. Ea nu mai iese din casă, nu miscă. Iolanda stia de relatia mea cu Sergiu.

Am asistat la o discutie telefonică in care Iolanda a anunta-o pe Dana să plătească factura telefonică. Dana a spus că o plăteste”, a mai spus scenograful Radu Corciova.

Iolanda Nicolaescu nu renunta sub nicio forma la averea maestrului
Iolanda Nicolaescu nu renunta sub nicio forma la averea maestrului

La rândul ei, Iolanda, sora regretatului Sergiu Nicolaescu, a declarat că Radu Corciova minte in tot ce spune.„Fratele meu nu-l suporta pe acest om, nu este prieten de familie. E un mincinos, nimic din ce spune nu e adevărat. Nu era o prietenie, Segiu nu era un om foarte sociabil, era mai retras. Nimeni nu stia relatia dintre noi. El, când a fost intrebat pe cine iubeste cel mai mult, a spus pe primul loc tara si pe al doilea familia. Or, atunci, familia nu mai eram decât eu”, a spus femeie in varsta de 86 de ani.

 

C.V.

 

Citește și...