Sergiu Nicolaescu are un singur regret în viaţă: „Am 82 de ani şi nu vreau mulţi înainte”

Publicat: 13/12/2012 | 18:55
Sergiu Nicolaescu are un singur regret în viaţă: „Am 82 de ani şi nu vreau mulţi înainte”

Despre Sergiu Nicolaescu ar fi multe de spus. La 82 de ani, marele regizor simte că este pregătit să plece într-o lume mai bună, nu înainte însă de a-şi îndeplini câteva dorinţe.
 

Două filme. Asta vrea Sergiu Nicolaescu să realizeze înainte de muri. Nu vrea să trăiescă mult, nu vrea laude, nu se numeşte un „talentat”, ci, mai degrabă, „un om care a muncit ca nimeni altul”. Una dintre peliculele pe care vrea să le regizeze cât mai curând are drept subiect viaţa cântăreaţei Maria Tănase.

„Gândiţi-vă că am 82 de ani şi nu, nu vreau mulţi înainte. Vreau doar să fac două filme şi gata. Nu simt că am obosit, niciodată nu voi simţi asta. Mai fac şi acum exerciţii în fiecare zi, cel puţin o oră jumătate. E o chestiune de disciplină şi acest lucru îl am de când eram copil. Am în mine aceasta disciplină a sportului. Sunt foarte ordonat, ca un neamţ, punctual, serios, perfect documentat întotdeauna. Niciodată nu am zis că am talent, am zis doar că muncesc ca niciun altul”, a declarat Sergiu Nicolaescu la emisiunea „Acces direct”.

Două actriţe vor juca rolul cântăreţei Maria Tănase, în fimul pe care Sergiu Nicolaescu îl va regiza anul viitor. Acesta nu vrea însă să dea niciun nume, urmând ca totul să fie o surpriză pentru marele public.

„Vreau să fac un film, anul viitor, despre viaţa Mariei Tănase, şi ea va fi interpretată de două actriţe, pentru două vârste. Nu joc în el, cum nu am jucat în toate filmele mele. Am făcut până acum peste 60.

Filmele sunt ca si copiii, pe toate le iubesc. Cea mai mare satisfatie mi-au dat-o „Mihai Viteazu”, „Ciuleandra” şi „Osânda”. Cele mai mari realizări sunt cinematografia şi Revoluţia. Neîmpliniri nu prea am avut”, a mai declarat el.

Totuşi, Sergiu Nicolaescu are un mare regret: faptul că nu a avut copii. S-a resemnat însă de mult cu acest gând şi s-a refugiat în muncă şi în ceea ce poate lăsa celorlalţi după ce el nu va mai fi.

Am făcut multe filme, am avut multe meserii, dar familie din păcate nu am. Acum aş fi putut să am strănepoţi. Copiii mi-am dorit dintotdeauna, dar aşa a fost să fie.

Cele mai iubiri sunt, si o să fiu puţin formal, în primul rând ţara. În al doilea rând familia, părinţii. În al treilea rând soţia. Pe mama am iubit-o foarte mult”, a mai spus Sergiu Nicolaescu.

 

Clara Văcaru