Cum a fost filmat Giani Kirita la 24 de ore dupa ce legea antifumat a intrat in vigoare!

Publicat: 22/03/2016 | 12:56
Cum a fost filmat Giani Kirita la 24 de ore dupa ce legea antifumat a intrat in vigoare!

Giani Kiriţă este un exemplu de ’’AŞA DA’’ când vine vorba de respectat legi. Fotbalistul, deşi este un fumător, respectă cu stricteţe condiţiile Legii Antifumat, ori de câte ori îşi doreşte să aprindă o ţigară o face în locurile permise.

Legea Antifumat a intrat în vigoare din 17 martie, iar fumătorii nu vor mai putea să-şi aprindă ţigara în restaurante, în baruri, în cluburi sau în orice spaţiu public delimitat de doi pereţi şi care are acoperiş.

Giani Kiriţă este unul dintre cei care respectă această lege şi condiţiile acesteia. Prezent la o cafenea de pe Bulevardul Decebal, Giani a fost surprins de paparazzii CANCAN.RO ieşind afară din cafenea ca să fumeze. Fotbalistul s-a aşezat la o masă, unde erau două femei, a conversat cu acestea, în timp ce a tras câteva fumuri dintr-un trabuc, iar apoi a intrat înapoi în cafenea.

 

Vedete sunt pro şi contra legii Antifumat
 

Evident, această lege a împărţit ţara în două tabere, pro şi contra, iar vedetele şi-au spus părerea vis-a-vis de această măsură.

Anda Adam a postat un mesaj pe pagina personalaă de facebook, în care mărturiseşte că este de acord cu legea in vigoare. „Stiu ca probabil foarte multi dintre voi au senzatia ca sunt o fumatoare înraita,dar din contra,nu am fumat niciodata,nici nu stiu ce inseamna sa fumezi.Ma bucur ca legea care s-a aplicat azi ne aliniaza in randul tarilor civilizate! Sper sa nu se supere nici un fumator! P.S Si daca se supara sa fie sanatos” – a spus cântăreaţa.
 

Pe de altă parte, Mugur Mihăescu este împotriva legii Antifumat şi consideră că toţi patronii de restaurante şi baruri vor înregistra pierderi uriaşe. „Categoric se face discriminare, ne aşteptam să ne scadă numărul de clienţi. Trebuie să fie loc pentru toată lumea, nu sunt un ciumat dacă sunt fumător, nu trebuie să mă arunci în stradă. Sunt curios cum se va aplica legea asta europeană la ţară. Ca fapt divers, am fost în Bremen acum două zile, se fuma în toate bodegile, cu legile lor cu tot”, spune Mugur.
 

Andreea Berecleanu a mărturisit că s-a lăsat de fumat pentru a le da un exemplu bun copiilor săi şi consideră că legea Antifumat este benefică ţării noastre. „Pot să vă spun că pe mine mă deranjează fumul şi mă deranjează şi în locurile unde existau până acum spaţii destinate fumătorilor, pentru că fumul se simte. Atât timp cât noi nu dăunăm sănătăţii celorlalţi prin faptul că nu fumăm şi viceversa ar trebui să fie valabilă. Înţeleg că nici afară nu vor avea foarte multe locuri în care să poată fuma… pe terase, în preajma copiilor… Este mai complicat, însă cred cu tărie că o să ne adaptăm, aşa cum au făcut-o şi alte naţii, fără să fie vreo tragedie”, a mărturisit Andreea.

Ce rişti dacă eşti prins fumând într-un spaţiu public

Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei. În cazul cluburilor, barurilor şi restaurantelor, sancţiunile sunt mai dure: între cinci mii şi cincisprezece mii de lei şi chiar suspendarea activităţii. Pedepsele merg inclusiv până la închiderea localurilor care nu au respectat legea.

 

Citește și...