DUCU DARIE a uitat complet de ANCA PANDREA. Actriţa trăieşte singură, iar rudele abia îi calcă pragul casei

Publicat: 31/03/2016 | 20:00
DUCU DARIE a uitat complet de ANCA PANDREA. Actriţa trăieşte singură, iar rudele abia îi calcă pragul casei

Ducu, fiul lui Iurie Darie, a uitat-o complet pe Anca Pandrea. Actriţa a rămas singură pe lume, bolnavă şi fără niciun ajutor. Trăieşte din pensia pe care o are, stă singură în casă, însă mereu înconjurată cu imagini în care apare Iurie Darie. Pe 14 aprilie îi va expune într-un centru cultural.

Anca Pandrea are grave probleme cu inima, motiv pentru care a fost internată de mai multe ori de urgenţă la spital. Chiar la începutul anului a fost luată cu ambulanţa, după ce risca să facă un infarct. De asemenea, chiar şi în timpul internării i s-a făcut rău şi i-a panicat pe medici. Toate aceste probleme sunt nesemnificative pentru Anca Pandrea. Cea mai mare durere a actriţei este că Iurie Darie nu mai este fizic lângă ea, însă face zilnic lucruri care să îi aducă aminte de el, iar când este întrebată dacă este singură spune că este alături de iubitul ei. Anca Pandrea este o femeie singură, care este vizitată de puţinii prieteni pe care îi mai are. În rest, rudele trec foarte rar prin casa în care vedeta a locuit cu actorul, iar Ducu Darie o vizitează tot mai rar. Deşi nu vorbeşte despre problemele din familie, Anca Pandrea nu a avut niciodată o relaţie specială cu fiul lui Iurie Darie, care nu o sună zilnic şi nici nu o vizitează săptămânal.

Trecând peste toate aceste neajunsuri, Anca Pandrea este fericită că peste puţin timp va putea să-i expună desenele lui Iurie Darie într-o expoziţie. ”O să-i fac o expoziţie cu desene lui Iura la centrul cultural Mihai Eminescu, din sectorul 2, Parcul Naţional. Am fost şi am dus 152 de desene de-ale lui. Iurie Darie avea în fiecare dimineaţă la TVR ”Să învăţăm să desenăm cu Iurie Darie! Sunt oameni care acum au 50 de ani şi spun că profesor la televizor le-au fost Iurie Darie. Îţi dai seama ce înseamnă asta pentu mine. Este minunat.”, a declarat Anca Pandrea, pentru CANCAN.ro.

Iurie Darie s-a născut la 14 martie 1929 în Vadul Raşcov din judeţul Soroca si a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă (9 spre 10 noiembrie 2012), după mai multe luni de luptă cu problemele respiratorii şi cardiace. IURIE DARIE avea 83 de ani în momentul în care a trecut în nefiinţă. Dotat cu talent la desen, dar având şi reale însuşiri pentru scenă, Iurie Darie a dat examen atât la Institutul de Arte Plastice, cât şi la cel de Artă Teatrală şi Cinematografică, reuşind la ambele, dar alegându-l pe cel din urmă, pe care l-a absolvit în 1952. A învăţat ce înseamnă actoria de la mari actori şi profesori: Mihai Popescu sau Marietta Sadova.

EVA STAN

Citește și...