După Sebastian Papaiani, a mai plecat un artist!

Publicat: 27/09/2016 | 21:56

Cânăreţul de muzică populară Aurelian Preda a decedat, marţi seară, într-un spital din Austria. Artistul suferea de multă vreme de cancer. Dumnezeu să-l odihnească în pace!.

Artistul a murit marţi seară, la ora 18.30. Surse din apropierea familiei au mărturisit pentru CANCAN.ro că suferea de un cancer generalizat, pornit de la cap către pancreas, stomac şi colon. Nu mai mânca de doi ani mâncare solidă, ci suplimente sub formă de capsule. Ultima ediţie a emisiunii sale, ”Destine celebre” a fost filmată joi. Era un artist extrem de iubit. 

Viata l-a pus la incercare pe Aurelian Preda inca de mic. Cantaretul de muzica populara si-a pierdut tatal cand avea doar 12 ani.Ramas fara parinte, viata a devenit tot mai grea, iar la 14 ani, pentru a-si putea sa-si continue studiile, Aurelian a fost nevoit sa vanda la aprozar. A facut tot ce i-a stat in putinta sa termine si o facultate de muzica, urmand ca apoi sa ajunga pe scena si sa cante in fata tuturor romanilor. Chiar daca era indragostit de muzica populara, Marinela, o colega de liceu, a reusit sa-si castige si ea un loc in inima artistului. Impreuna s-au mutat in Italia, unde au dus o viata de basm. Insa acum doi ani visul lor superb s-a transformat intr-un cosmar. La inceputul lui 2010, solistul argesean a aflat ca sufera de cancer. Cand a primit cumplita veste, Aurelian a hotarat sa-si fereasca familia de suferinta prin care va trece atunci cand va incepe tratamentul impotriva bolii. Pentru o perioada a ales sa-si lase rudele in Italia, iar el sa vina la tratament in Romania. A suferit 4 operatii, dar a facut si mai mutle vizite la mormantul sfant, totul in speranta ca se va vindeca. „Am incercat sa tin ascuns acest lucru pentru ca am incercat sa-mi protejez familia, asa cum este normal si firesc. M-am simtit din ce in ce mai rau. Boala a intrat pe fagasul ei. Nu a fost deloc usor. A urmat acea perioada crunta cu citostatice, interventii si foarte multa suferinta. Sunt capabil sa duc boala mai departe. Asta nu inseamna ca nu sunt pregatit sa si mor, acum, maine, peste 10 sau peste 20 de ani”, a spus Aurelian Preda. (Gabriel Niculescu)

Citește și...