Sondaj CSCI: Victor Ponta ar obtine 46% din voturile romanilor, daca duminica ar avea loc alegeri prezidentiale

Publicat: 18/08/2014 | 16:11

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, Victor Ponta ar obtine in primul tur 46% din voturile romanilor, in timp ce Klaus Iohannis doar 24%.

Sondajul realizat de CSCI arata ca Victor Ponta l-ar invinge pe candidatul ACL si in cel de-al doilea tur, procentele fiind urmatoarele: Victor Ponta – 58%, Klaus Iohannis – 42%.
Daca in turul doi Ponta s-ar confrunta cu Cristian Diaconescu, procentele ar arata astfel: Victor Ponta – 72%, iar Cristian Diaconescu – 28%.

Sondaj

Sondaj

Raportat la scorul cumulat al PNL si PDL la ultimele alegeri (europarlamentare – mai 2014), rezulta ca intentia de vot pentru Iohannis este sub votul cumulat, primit de cele doua partide, la ultimele alegeri.

Sondaj

Sondaj

Sondajul CSCI mai arată că 70% dintre romani considera ca Victor Ponta va ajunge presedintele Romaniei din noiembrie, comparativ cu 17%, care îl crediteaza pe Iohannis cu prima sansa.

Sondaj

Sondaj

Sondajul a fost realizat in perioada 11-14 august 2014 pe un esantion de 1.063 de persoane, iar marja de eroare tolerata este de +/- 3%.

R.O.

Citește și...