Sondaj îngrijorător. Unul din zece români s-ar trata singur acasă dacă ar avea simptome de COVID-19

Publicat: 22/04/2020 | 17:53
Sondaj îngrijorător. Unul din zece români s-ar trata singur acasă dacă ar avea simptome de COVID-19

Un sondaj făcut de curând pe internet, la care au participat 882 de angajați, relevă faptul că dacă ar avea simptomele specifice virusului COVID-19, unu din zece angajați ar rămâne acasă și s-ar trata singur.

Potrivit sondajului BestJobs, în cazul în care ar avea simptome de COVID 7 din 10 angajaţi români şi-ar suna medicul de familie pentru a cere îndrumare, 15,3% ar chema ambulanţa, iar 10,7% spun că ar rămâne în casă şi s-ar trata singuri, fără să ceară sfatul medicului, potrivit unui sondaj BestJobs.

Mai mult de jumătate se feresc de spitale

Același sondaj arată că 60% dintre angajați preferă să evite spitalele și să se trateze acasă atunci când au probleme medicale ușoare sau medii, iar mai puțin de 4% ar chema o ambulanță pentru a merge la spital.

Referitor la restricțiile impuse în această perioadă, 41% dintre intervievaţi spun că ies afară din casă o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce 37% se găsesc aproape zilnic în situaţia de a ieşi afară din casă, motivele principale fiind cumpărăturile de strictă necesitate (76,4%), job-ul, în cazul celor care nu lucrează remote (39,3%), dar şi mişcarea fizică (18,4%).

Peste 77% dintre persoanele intervievate evită se se apropie de alți oameni sau să meargă în zone aglomerate.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10-20 aprilie 2020, pe un eşantion de 882 de utilizatori de internet din România.