Sondajul care ii da COSMARURI lui Klaus Iohannis – vezi AICI cine va fi noul presedinte al Romaniei!

Publicat: 06/10/2014 | 14:26
Sondajul care ii da COSMARURI lui Klaus Iohannis – vezi AICI cine va fi noul presedinte al Romaniei!

Mai sunt fix 40 de zile pana la batalia finala a alegerilor prezidentiale, dar romanii par sa-si fi ales presedintele.

Premierul Victor Ponta ramane favorit in cursa pentru Cotroceni, castigand functia suprema in stat cu 57% dintre voturile romanilor, in timp ce principalul sau contracandidat, Klaus Iohannis ar pierde alegerile cu doar 43%, conform datelor celui mai recent sondaj Avangarde.

Astfel, premierul ocupa prima pozitie in topul candidatilor la prezidentiale, 42% dintre romani declarand ca vor vota cu Victor Ponta „daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Presedintia Romaniei”, iar Klaus Iohannis ar obtine doar 28% dintre voturi, urmat de C.P. Tariceanu 8%, Elena Udrea 5%, Theodor Melescanu 4% si Monica Macovei 4%.

victor ponta

De asemenea, conform sondajului, premierul este preferat de majoritatea muntenilor, care l-ar vota in proportie de 66%, si moldovenilor (60%), in timp ce Iohannis este favorit in Transilvania (55%).

Sondajul Avangarde este in masura sa-i dea cosmaruri lui Klaus Iohannis, iar asta din cauza ca scorul de 28% al prezidentiabilului ACL este sub scorul formatiunii, de 30%. Mai mult decat atat, in cazul in care pierde alegerile prezidentiale, Iohannis risca sa piarda si sefia PNL – 65% dintre romani considerand ca Antonescu ar trebui sa se intoarca la carma partidului.

victor ponta

Sondajul a fost realizat in perioada 28.09 – 03.10 2014, pe un esantion de 950 de persoane, si are o marja de eroare de +/-3,18%.

Citește și...