Sorin Chifiriuc, fostul component al trupei Iris, a venit acasa in haine calugaresti!

Publicat: 25/11/2012 | 23:00
Sorin Chifiriuc, fostul component al trupei Iris, a venit acasa in haine calugaresti!

Sorin Chifiriuc (62 ani), unul din muzicienii care au facut istorie in Romania si care a activat de-a lungul timpului in mai multe formatii, printre care Iris, Sfinx si Roata, a ales in urma cu ceva timp calea lui Dumnezeu si s-a retras la manastire.

Sorin Chifiriuc l-a descoperit pe Dumnezeu (sursa foto: Vimeo.com)
Sorin Chifiriuc l-a descoperit pe Dumnezeu (sursa foto: Vimeo.com)

Rebel, nonconformist,un om care nu respecta regulile, asa era cunoscut Sorin Chifiriuc pe vremuri, insa viata lui a luat o alta turnura in urma cu trei ani. Rockerul a luat atunci o decizie-soc si s-a retras la o manastire situata in cartierul Militari din Bucuresti. La acea vreme, decizia muzicianului i-a luat prin surprindere pe apropiatii acestuia, si asta pentru ca rockerul era considerat o fire rebela. Chifiriuc a stat “inchis” pentru a se feri de ispite si a primit numele de Ierafim.

In urma cu ceva luni a parasit manastirea din cauza unei probleme familiale. “Sorin Chifiriuc a venit la manastire in urma cu trei ani si a primit numele de Ierafim. Nu s-a calugarit, dar l-a descoperit pe Dumnezeu, iar cat timp a stat aici a trait in post si rugaciune”, a declarat unul din calugarii de la manastirea din Militari pentru CANCAN.ro.

Manastirea la care s-a retras fostul component al trupei Iris
Manastirea la care s-a retras fostul component al trupei Iris

Acesta spune ca fostul component al trupei Iris a plecat in urma cu cateva luni de la manastire. “Ne-a spus ca mama sa este bolnava si ca trebuie sa aiba grija de ea. A mai trecut de cateva ori pe aici, sper sa se intoarca”, a mai spus calugarul.

Vecinii lui Chifiriuc l-au vazut pe acesta in urma cu cateva luni, atunci cand a trecut pe acasa. “Era imbracat in haine calugaresti, a venit sa-si vada sotia si fiul. Auzisem ca Sorin Chifiriuc s-ar fi retras la o manastire, insa am crezut ca sunt doar zvonuri. Cand l-am vazut insa in haine de calugar, am avut un soc. Il stiu de pe vremea in care canta, cand umbla in blugi. Nu credeam niciodata ca Sorin poate lua o astfel de decizie radicala care sa ii schimbe viata”, a declarat unul din vecinii rockerului. Acesta spune ca de atunci nu l-a mai vazut pe fostul component al trupei Iris. “Aici sta sotia, fiul lui si nora, pe Sorin nu l-am vazut de atunci. Posibil sa stea cu mama lui, sa aiba grija de ea”, a mai spus acesta.

Actorul Dragos Paslaru traieste in creierul muntilor

Dragos Paslaru traieste intr-o chilie situata in creierul muntilor
Dragos Paslaru traieste intr-o chilie situata in creierul muntilor

Sorin Chifiriuc nu este singurul artist care a ales calea lui Dumnezeu si s-a retras la manastire. Actorul Dragos Paslaru s-a calugarit, traieste in inima muntilor fara apa si curent si poarta numele de parintele Valerian. Reporterii CANCAN.ro l-au gasit pe Dragos Paslaru intr-o chilie modesta situate langa schitul Patrunsa din judetul Valcea, departe de lume.
Chilia lui este amplasata la 1.500 de metri altitudine, intr-o lume a puritatii si a dragostei pentru Dumnezeu, acolo unde doar vulturii se avanta. Parintele Valerian traieste intr-o cabanuta de doi metri, pe usa careia se afla steagul Romaniei si mai multe icoane, iar cel care ii tine companie este motanul Rajah.
Bogdan Galca
 

Citește și...