Spitalul Sf. Maria din Bucuresti a inaugurat Centrul de Senologie! Aici vor fi tratate toate persoanele suspecte de cancer la san

Publicat: 04/12/2014 | 16:15
Spitalul Sf. Maria din Bucuresti a inaugurat Centrul de Senologie! Aici vor fi tratate toate persoanele suspecte de cancer la san

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, saluta deschiderea Centrului de Senologie de la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti.

„Salut inaugurarea acestui important proiect si in mod deosebit ii multumesc Primarului Capitalei, domnului doctor Sorin Oprescu, care a sprijinit acest demers. Proiectul este deosebit de important si se inscrie in strategia Ministerului Sanatatii, care va continua si in 2015, de a sprijini investigatiile, dar si operatiile de reconstructie pentru pacientele cu cancer la san”, a declarat Ministrul Sanatati, Nicolae BANICIOIU.

Spitalul Clinic „Sf. Maria” Bucuresti a lansat miercuri un proiect de maxima importanta pentru sistemul sanitar romanesc privind depistarea precoce a cancerului la san.

Astfel a fost deschis, in premiera in Romania, Centrul de senologie, care va functiona in cadrul clinicii Chirurgie II condusa de dr. Narcis Copca.

seno

Serviciile chirurgicale din noua clinica concureaza cu cele din marile spitale europene.

Centrul de senologie, in care se fac operatii de cancer mamar de cativa ani, va fi transformat intr-un centru national important pentru orice etapa, care tine de aceasta maladie, de la controlul de rutina si pana la reconstructia sanului

Centrul de senologie ofera servicii complete pentru orice persoana care are o suspiciune de cancer la san.
Pacientele cu cancer mamar au deja acces la analize de ultima generatie si operatii de reconstructie.
Pacientele care sufera de cancer mamar au posibilitatea unui acces mai facil, din luna mai a acestui an, la tratamente si la reconstructie mamara prin endoprotezare.

seno

Ministerul Sanatatii a reinclus investigatia PET-CT (scanare de inalta rezonanta pentru depistarea si stadializarea cancerului) si reconstructia mamara dupa afectiuni oncologice prin endoprotezare in Programul National de Oncologie.
Astfel, un numar de 800 de bolnave cu cancer mamar au beneficiat de reconstructie mamara, fiind alocat un buget de 2,52 milioane de lei.

Totodata, 3.000 de paciente au efectuat investigatii PET-CT, suma totala alocata fiind de 12 milioane de lei. Sumele acordate se incadreaza in bugetul alocat pentru derularea Programului National de Oncologie, iar programul va fi continuat si in 2015.
Spitalul Sfanta Maria este in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti-Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Spitalul a primit de la PMB prin ASSMB, peste 15 milioane de euro. Realizarea clinicii este inclusa in aceasta suma.

Citește și...