Statul vrea să le dea 40 de mii de euro tinerilor care nu mai învaţă şi nu mai au nici un loc de muncă!

Tinerii care nu mai sunt încadraţi în vreo formă de învăţământ şi nici nu şi-au găsit un loc de muncă, pot obţine un grant de 40.000 de euro din partea statului, sub formă de fonduri europene pe care să le investească în mici afaceri.

Informaţiile apar în două propuneri de ghiduri ale solicitantului pentru Programul Operaţional Capital Uman, lansate în dezbatere de autoritatea de management din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Ministerul a scos în dezbatere publică propunerile de ghiduri ale solicitantului pentru Programul de susţinere a antreprenoriatului pentru tineri NEETs, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Tinerii NEET sunt cei cu vârste de 16-24 de ani, care nu sunt înadraţi în nicio formă de învăţământ şi nici nu au serviciu.

Conform propunerilor de ghiduri, dintre tinerii NEETs două categorii ar putea fi incluse în aceste programe antreprenoriale: Tinerii NEET care au finalizat învăţământul obligatoriu fie vor fi plasaţi de către AJOFM pe un loc de muncă vacant, fie vor fi cuprinşi într-un program de sprijin financiar pentru înfiinţarea de întreprinderi şi consiliere şi formare în domeniul antreprenoriatului sau vor putea opta pentru programele formare profesională.

Tinerii NEET uşor ocupabili fie vor fi plasaţi de către AJOFM pe un loc de muncă vacant, fie vor fi cuprinşi într-un program de sprijin financiar pentru înfiinţarea de întreprinderi şi consiliere şi formare în domeniul antreprenoriatului sau program de formare profesionala, scrie ziarul Botoşăneanul.

Citeste despre:fonduri europene, grant de la stat, tineri, mici afaceri, 40 de mii de euro, cati bani pot obtine tinerii, ajofm


Share On Facebook