Crește numărul copiilor răniți în urma jocului superman challenge, cea mai în trend provocare de pe Tik Tok. Reprezentanții spitalelor din România trag un semnal de alarmă în rândul părinților, dar și profesorilor din instituțiile de învățământ. Unele incidente au loc în școli.
În ultima săptămână, peste 40 de copii au ajuns la spital – cu fracturi și traumatisme – după ce au încercat acasă sau în școli Superman Challenge, una dintre cele mai actuale și virale provocări de pe Tik Tok. În ce constă provocarea? Tinerii se aruncă cu mâna în față – spunând că sunt Superman, iar alți doi copiii îl lasă să cadă pe podea sau să se lovească de alte obiecte. Cei mai ghinioniști dintre ”eroi” ajung la spital. NU RATA: Țara în care minorii nu vor mai avea voie să intre pe TikTok, Facebook și Instagram: ”Le face rău”
Medicii trag un semnal de alarmă în rândul părinților și profesorilor, mai ales că – în cele mai frecvente cazuri, copiii răspund provocării în timpul pauzelor de la orele de curs din școli. Potrivit managerului Spitalului Grigore Alexandrescu din București, numai într-o singură zi au ajuns la spital aproximativ 20 de copii cu fracturi. Vezi și: Călin Georgescu, ”interzis” pe Tik Tok. Contul său a fost anulat
„Nu există o fractură banală. Fractura nu înseamnă doar ruperea unui os, ci e o boală a întregului organism care poate lăsa complicaţii, uneori cu sechele pe toată viaţa, o fractură are nevoie de timp ca să se vindece, se consolidează în 4-6 săptămâni în funcție de localizare, dar vindecarea este doar după un an de zile. Deci lasă o fragilitate şi poate lăsa o mică impotență funcţională pe o perioadă lungă de timp.” spune Prof. Dr. Ulici Alexandru – Manager Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru Pro TV.
Provocarea Superman Challenge face victime în toată țara. Miercuri, 4 decembrie 2024, mai mulți copii și adolescenți cu vârste între 10 și 15 ani au ajuns la camera de gardă a spitalului din Târgu Mureș. Trei copii, unul cu o contuzie și doi cu fracturi au fost lăsați să plece acasă, însă un adolescent de 15 ani – care a suferit o fractură cu deplasare radius drept, a rămas sub subpraveghere medicală.
„Astăzi (n.r miercuri, 4 decembrie) au fost înregistrate cinci cazuri: contuzie abdominală, fractură cu deplasare radius drept, mai erau două fracturi şi al cincilea caz este încă în investigaţii. Vârstele copiilor sunt între 10 şi 15 ani. În prima fază, copiii nu au vrut să spună ce au păţit, apoi au spus că au căzut la şcoală, că au încercat ceva la şcoală. Trei copii, unul cu o contuzie şi doi cu fracturi, au plecat la domiciliu, adolescentul cu fractura cu deplasare de radius, de 15 ani, urmează să fie internat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, potrivit Agerpres.