Supersitii de Revelion! Tot ce trebuie sa faci sau sa NU faci in Noaptea dintre Ani!

Publicat: 31/12/2013 | 16:17
Supersitii de Revelion! Tot ce trebuie sa faci sau sa NU faci in Noaptea dintre Ani!

Noaptea dintre Ani aduna multe superstitii, precum cele referitoare la faptul ca trebuie sa ai bani in buzunare, sa porti chiloti rosii sau sa te uiti la focul de artificii cu o capatana de usturoi in buzunar. Voi ce traditii respectati?

Cele mai bine pastrate si respectate superstitii sunt cele legate de bani. Legendele spun ca ca in ultima zi din an si in prima zi din an nu este bine sa cheltuim fara masura. In plus, datoriile la sfarsitul lui 2013 nu sunt de bun augur. O alta superstitie, pastrata si spusa din tata-n fiu, zice ca nu este bine sa aruncam obiecte si nici macar gunoiul din casa, deoarece dam afara din locuinta norocul.

Vezi ce traditii trebuie respectate de Revelion
Vezi ce traditii trebuie respectate de Revelion

De asemenea, ai grija cine iti trece pragul in prima zi din 2014. Asta deoarece, aceasta iti va influenta tot anul. Se spune ca persoanele blonde sau roscate aduc ghinion, in timp ce brunetele aduc noroc. Trebuie sa ai grija ca daca prima data iti trece pragul casei un barbat e semn de noroc, iar daca trece o femeie inseamna ghinion.

Sa nu uitati ca la cumpana dintre ani, cand ceasul bate ora 00.00 trebuie sa deschideti usa, ca anul vechi sa iasa, iar 2014 sa intre. Un alt obicei pastrat de secole este si sarutul sub vasc.

Revelion

De asemenea, o vorba din batrani spune ca este bine sa aprindem o lumanare sau sa lasam luminile aprinse in toata casa in noaptea de Revelion, asa anul va fi senin si plin de lumina.

Este bine ca la mormantul celor dragi sa aprindem o lumanare, traditia spune ca sufletele lor vin in aceasta noapte alaturi de cei dragi iar la intoarcere sa aibe calea  luminata  spre Rai. O alta traditie spune ca nu trebuie sa uitam nici de dorinta de la miezul noptii, daca anul vechi nu a avut bunavointa de a o indeplini sunt sanse mai mari sunt intr-un nou an. Cand bat clopotele in miez de noapte, cerurile se deschid de trei ori, iar in acel moment dorintele sunt mai aproape de Dumnezeu decat niciodata. (A.S.)

 

Citește și...