Acasă » Exclusiv » Tainele vieții de influencer nu mai au niciun secret! Cristian Târnăvean le explică tinerilor eforturile și sacrificiile pe care trebuie să le facă

Tainele vieții de influencer nu mai au niciun secret! Cristian Târnăvean le explică tinerilor eforturile și sacrificiile pe care trebuie să le facă

De: Oana Paraschiv-Ieremciuc 26/02/2024 | 16:07

Atunci când ai 19 ani, toată lumea e a ta. Atunci când ai 19 și ai o afacere în online, și toată lumea virtuală e a ta. Cristian Târnăvean este un tânăr care vorbește bine și liber despre pasiunea lui, o administrează de minune și își adună followers în fiecare zi. Este student la marketing, dar și un influencer care, iată, promite mult. Să-l urmărim nu doar pe canalele lui de YouTube, dar și în viața reală. Este un exponent de succes al generației lui. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, un interviu de excepție cu Cristian Târnăvean.

Moneda ta principală este să construiești încredere cu publicul tau, oferind valoare prin conținut de calitate. Și în cazul unui influencer inspirația este importantă? Sau gândești o idee, matematic, calculând câți followers îți aduce?

– Inspirația, din punctul meu de vedere, este un lucru cheie, prin care te diferențiezi de restul oamenilor din industrie. Niciodată nu poți merge la sigur în mediul online cu o idee, dar cu siguranță te inspiri (în 99% din cazuri) din alte activități care au avut succes, replicându-le în stilul tău unic. Este extrem de greu să mai vii cu ceva nou, mai ales că platforma YouTube este una atât de mare, cu foarte mulți creatori, important este să îți adaugi puțin din personalitate în conținutul postat, și să îți placă.

Cum privește un influencer relația cu publicul său fidel

Câtă responsabilitate ai față de publicul tău?

– Mă consider responsabil, cu măsura, consider că nu sunt vreun exemplu, poate și datorită vârstei încă fragede, dar mereu încerc să am un mesaj pozitiv și să nu promovez lucruri care ar putea însemna un viciu pentru cei ce mă urmăresc. Cineva spunea că un influencer adevărat se recunoaște după cât de bine triază. Adică, să nu promoveze lucruri, evenimente de prost gust, indiferent de răsplata pecuniară. Este foarte adevărat, nu trebuie să fi sell-out întrucât odată pierdute încrederea și respectul publicului este foarte greu să le recuperezi. Oamenii sunt foarte critici, și fiecare își urmărește interesul, dar mereu trebuie să ai o limită, asta dacă vrei să rămâi relevant.

(VEZI AICI: CE MESERIE AVEA CEZAR IONAȘCU ÎNAINTE DE A DEVENI INFLUENCER. A RENUNȚAT PENTRU A FACE BANI DIN… SFATURI)

Aveți, toți, publicul vostru dedicat. Un nucleu care vă urmărește pentru stilul vostru, pentru recomandări. Crezi e ușor de pierdut?

– Fiecare nișă de pe YouTube are publicul lui, într-adevăr. Pierzi acel public în momentul în care ieși din zona lor de interes, în sensul în care dacă un canal de tech postează un clip de divertisment (joculețe de pe TikTok, challenge-uri cu prietenii), publicul sau obișnuit nu va relaționa cu noua idee, singura lui șansă de a îi prinde videoclipul, în acest caz, este ca acesta (clipul) să ajungă la publcul care de regulă urmărește acest tip de conținut. Cele mai de succes canale sunt, într-adevar, cele care nu sunt nișate, și au conținut pentru toată lumea.

Ce trebuie să știi dacă vrei să ajungi un influencer de succes

Cât timp filmezi pentru un episod?

– Diferă foarte mult, sunt clipuri ușoare de filmat, care de regulă sunt bazate pe niște principii mai sigure (un videoclip dintr-o serie care este apreciată), dar și unele în care vreau să inovez, și să vin cu ceva nou, iar pentru a mai face acest lucru este nevoie de un efort suplimentar. Chiar în această perioadă am lucrat la un asemenea videoclip, cum jocul meu preferat este FC24 (FIFA 24), am încercat să înscriu un gol cu un jucător din fiecare țară, ceea ce a însemnat aproximativ 165 de goluri cu 165 de jucători diferiți, tradus în timp sunt peste 30 de ore.

Cristian Târnăvean a reușit, la doar 19 ani, să devină un influencer de succes

Și tu, la rândul tău, te inspiri de la cineva?

– În majoritatea cazurilor, da, este o gamă atât de largă de conținut încât este mult mai ușor să te inspiri și să adaptezi din ideile creatorilor consacrați, dar asta nu înseamnă că voi crea același videoclip, cu același script. De regulă, în timpul în care nu filmez, mă gândesc la idei de content, sau lucrez pentru crearea videoclipului propriu zis. Mare parte din structura unui videoclip nu se vede pe YouTube. În timpul liber îmi place să urmăresc meciuri, să ies cu prietenii la un sintetic, să mergem la concerte, biliard, bowling etc. Totodată încep și îmi doresc să îmi dezvolt o pasiune din a călători.

(NU RATA: LAURA GIURCANU I-A DAT ”PLANURILE” PESTE CAP UNUI CUNOSCUT INFLUENCER, DUPĂ CE S-A CUPLAT CU ARIS LA AMERICA EXPRESS: ”AM CREZUT CĂ E FIARTĂ PE MINE!”)

Lecție pentru tinerii care visează să intre în lumea YouTube și TikTok

Ești student, esti foarte tânăr. Ce faci când nu filmezi? Cum te distrezi?

– Sunt student la marketing, deci consider că ce învăț în facultate îmi este util în online și în activitățile adiacente. Îmi doresc să realizez o carieră din acest domeniu, asta deoarece activez de câțiva ani. Am învățat foarte multe lucruri și consider că este o chestiune de timp până când o să am un „declic”.

Vrei să faci bani din online, carieră, sau e doar un hobby de moment? Vrei să practici și ceea ce studiezi sau rămâi la online? Cum crezi că înțeleg și acceptă părinții influencerilor ceea ce fac ei? Conceptul vechi era să ai un job, un venit sigur, etc. Înțeleg cum poți câștiga în maniera asta? Știu că ai norocul cu niște părinți excepționali. Dar crezi că există o prăpastie între generații și din punctul ăsta de vedere?

– Diferă foarte mult maniera în care părinții înțeleg noile „joburi”. Cred că cel mai ușor mod de a accepta „noul” este prin vederea și analizarea rezultatelor. Partea dificilă este că ai nevoie de timp, niciodată nu devii viral peste noapte, decât în cazuri excepționale. Mereu a existat o prăpastie între generații, discrepante. Fiecare generație a avut avatajele și metodele ei de dezvoltare, însă în ultimii ani toate lucrurile au fost accelerate, și să rămâi la curent cu tot ce se propune nou, este foarte dificil.

Ce ți-ai propus pentru anul ăsta? Ai un plan concret. Sau… just go with the flow?

– În ultimii ani m-am schimbat mult, ca persoană, m-am maturizat și am fost într-o perioadă de redescoperire, iar cum am menționat mai sus, odată părăsită nișa cu care începi, este mai complicat. Pe scurt, nu am un goal în acest an, prefer să nu am așteptări, astfel încât să nu am parte de dezamăgiri, tot ce contează este să muncesc mult la ce îmi propun și să fac lucruri care mie îmi plac, iar rezultatele vor veni de la sine.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont că sunt în public
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Diferența neașteptată de vârstă dintre Mircea Badea și Carmen Brumă! Cu câți ani este mai mare prezentatorul TV
Diferența neașteptată de vârstă dintre Mircea Badea și Carmen Brumă! Cu câți ani este mai...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă:
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Cazul adolescentului care a murit după ce a făcut baie la o piscină. Ce probleme au descoperit autoritățile
Cazul adolescentului care a murit după ce a făcut baie la o piscină. Ce probleme...
Viktor Orban, „oracolul” de la Băile Tușnad. Presa ungară enumeră predicțiile lui de la Universitatea de Vară, care s-au adeverit
Viktor Orban, „oracolul” de la Băile Tușnad. Presa ungară enumeră predicțiile lui de la Universitatea...
Ce înseamnă P-R-N-D-S-B la cutia automată? Ce pățești dacă oprești motorul în Drive?
Ce înseamnă P-R-N-D-S-B la cutia automată? Ce pățești dacă oprești motorul în Drive?
Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată
Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut...
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă:
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
De ce vin turişti din China, Coreea sau Australia să înveţe limba română. Cursul costă 750 de euro
De ce vin turişti din China, Coreea sau Australia să înveţe limba română. Cursul costă...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Ofertă eMag: Televizor LED cu Android la preț avantajos. Cinema la tine acasă
Ofertă eMag: Televizor LED cu Android la preț avantajos. Cinema la tine acasă
Descoperire SUMBRĂ despre COPIII din familiile care se MUTĂ DES
Descoperire SUMBRĂ despre COPIII din familiile care se MUTĂ DES
Wow! Cine este și cum arată iubita lui Marcel de la Insula Iubirii. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Wow! Cine este și cum arată iubita lui Marcel de la Insula Iubirii. Nimeni nu...
Sâmbătă, 27 iulie 2024, de la ora 7, patru zodii trec într-o nouă etapă a vieții. Belșug și bucurie pentru ele, din plin
Sâmbătă, 27 iulie 2024, de la ora 7, patru zodii trec într-o nouă etapă a...
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la...
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă: Ne pregătim pentru divorț!
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Cum te poți bucura de gaming la rezoluție 4K?
Cum te poți bucura de gaming la rezoluție 4K?
Actorii intră în grevă din cauza ameninţării inteligenţei artificiale din jocurile video
Actorii intră în grevă din cauza ameninţării inteligenţei artificiale din jocurile video
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Cum arată Celine Dion ACUM după boala incurabilă de care suferă? Cântăreața va concerta pe scena Jocurilor Olimpice de la PARIS
Cum arată Celine Dion ACUM după boala incurabilă de care suferă? Cântăreața va concerta pe...
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe...
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în aeroport
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie într-o piscină? Sportivul ar fi mers la spital cu două zile înainte să se stingă din viață pentru a cere ajutor
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul vieții
Domnitorul român care a fost căsătorit cu propria mătușă. A avut 4 soții de-a lungul...
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță...
×