Tânărul ars la Neamț va fi transportat în Belgia cu o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române

Publicat: 01/11/2018 | 17:46
Tânărul ars la Neamț va fi transportat în Belgia cu o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române

Tânărul ars în explozia de la Piatra Neamț va fi transportat în Belgia, joi, cu o aeronavă C-27J Spartan a Ministerului Apărării Naționale, configurată pentru misiuni de evacuare medicală. Pacientul are arsuri de gradul III pe 75% din corp.

Pentru că miercuri medicii nu i-au găsit un loc la un spital din București, bărbatul a fost dus la Iaşi şi operat. Cum starea sa era critică, o aeronavă militară a preluat pacientul în jurul orei 16:00, ca să-l ducă în străinătate. (VEZI ȘI: EXPLOZIE LA UN LICEU DIN CRIMEEA: CEL PUȚIN 10 MORȚI. KREMLINUL SUSȚINE CĂ ESTE VORBA DESPRE UN ATAC TERORIST)

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează joi, 1 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iași – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii. Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia”, se arată într-un comunicat al MApN.

Incendiul a fost provocat de o acumulare de gaze

O explozie urmată de incendiu s-a produs miercuri, într-un bloc din Piatra Neamţ, trei persoane fiind transportate la spital. Bărbatul din apartamentul în care s-a produs explozia urmată de incendiu, miercuri, a fost transferat, în stare gravă, intubat şi ventilat mecanic, la secţia de Arşi a Spitalului din Iaşi. Acesta a reuşit să iasă singur din bloc, iar apoi a leşinat. (VEZI ȘI: EXPLOZIE LA O ȘCOALĂ DIN MUREȘ: DOI RĂNIȚI ȘI PESTE 70 EVACUAȚI)

Deflagraţia a afectat 17 apartamente. Două sunt distruse complet. Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o acumulare de gaze, atât la etajul al treilea cât şi la al patrulea.

În blocul distrus de explozie au avut acces, joi, doar proprietarii apartamentelor, care şi-au luat doar câteva lucruri. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au cercetat locuinţele şi vor stabili în ce măsură structura de rezistenţă a clădirii a fost afectată.

Citește și...