Ti se strica alimentele prea repede? Cum trebuie sa iti aranjezi frigiderul

Publicat: 26/05/2014 | 16:25
Ti se strica alimentele prea repede? Cum trebuie sa iti aranjezi frigiderul

Putina lume stie ca frigiderul poate deveni locul preferat al bacteriilor. Vestea buna este ca poti evita "intalnirea cu microbii" daca aranjezi eficient alimentele in frigider si il cureti la timp.

Specialistii ne ofera pe cateva sfaturi utile despre cum sa aranjam alimentele in frigider si cum sa ne asiguram ca avem un frigider curat.

Aranjeaza alimentele in functie de tipul lor – fructe, legume, lactate, gustari – si de marime. Acest lucru te scuteste de pierdere de timp, nervi si surprize neplacute, de genul: branza mucegaita intr-un colt uitat.

frigider

Alimentele nepreparate termic (de exemplu, carnea proaspata sau cruditatile nespalate) nu trebuie asezate alaturi de mancarea gatita, fiindca pot transmite bacterii si microbi care sa o contamineze.

Daca ai copii, aloca fiecaruia un spatiu „personalizat” pe rafturi. Spre exemplu, fiecare prichindel poate avea recipientul lui, plin cu bunatati sanatoase. In acest fel, poti sa si controlezi ce mananca nazdravanii.

Calitatea recipientelor in care pastrezi alimentele este deosebit de importanta, atat pentru pastrarea prospetimii acestora, cat si pentru confortul tau: un recipient de calitate are o durata de viata mai lunga.

frigider

Este recomandat sa asezi pe rafturile superioare mancarea gatita, iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic si cruditatile.

Lasa spatiu in jurul alimentelor, pentru ca aerul rece sa poata circula liber, racindu-le uniform pe toate si mentinand temperatura adecvata. Nu uita ca un frigider plin ochi risca sa se transforme intr-o adevarata „bomba bacteriologica”.

A.P

Citește și...