Tiganul gabor „sasa cai frumosi” revine cu „lamoriri”! Uite cum povesteste totul despre viata lui

Publicat: 03/12/2012 | 00:00

Ţiganul, care a devenit celebru după ce a apărut pe internet repetând "şase cai frumoşi",  a explicat că a făcut această greşeală din cauză că ştie trei limbi străine.

Gaborul a dezvăluit că s-a născut la Târgu Mureş, dar locuieşte în Alba Iulia, unde-şi practică meseria, moştenită de la tatăl său, cu mare plăcere.

gabor

Sunt din localitatea Târgu Mureş. Sunt născut acolo. Am casă în Alba Iulia. Sunt gabor tinichigiu. Mă ocup cu tăblăraiu şi cu cupru. Cazane de ţuică, acoperiş din tablă, inox, din toate. Asta am moştenit asta de la părinţii mei şi eu las la copiii mei„, a spus gaborul.

„Tradiţia noastră a gaborilor este aşa. Nu ne însurăm cu altă naţionalitate numai cu naţia noastră. Meseria noastră se practică de peste 500 de ani„,a spus el

Am cinci fete şi un sigur băiat. Toţi sunt măritaţi. După comportarea mea am meritat să-mi găsesc neamuri şi le-am măritat. Una este în Oradea, una în Târgu Jiu, doi în Arad, unul în Târgu Mureş. Băiatul este însurat în Megereni„, a spus el.

Gaborul a povestit ce s-a întâmplat atunci când a fost filmat în centrul oraşului şi a fost rugat să spună „şase cai frumoşi”.

Eram cu cuscrul meu, veneam acasă de la lucru. Cuscrul meu era băut. Eu nu beau de obicei. Mi s-a părut o glumă. În haină de lucru, m-o prins la o capcană şi eu nu înţelegeam ce zicea. Asta e din cauză că ştiu trei limbi. Şi îmi cer scuze dacă nu mă ştiu exprima în limba română. Eu ştiu româneşte ungureşte şi ţigănească. Îmi e mai greu să povestesc în limba româneşte cum trebuie. Oarecum, regret ce s-a întâmplat, mai am emoţii„, a declarat ţiganul.

Viorela Precupaş

Citește și...