Totul despre Raul Rusescu! Eroul Stelei a crescut intr-un camin de nefamilisti, iar Gigi Becali l-a luat in suturi

Publicat: 07/03/2013 | 21:52
Totul despre Raul Rusescu! Eroul Stelei a crescut intr-un camin de nefamilisti, iar Gigi Becali l-a luat in suturi

Raul Rusescu a scris istorie in aceasta seara! Fotbalistul Stelei a marcat singurul gol in poarta celor de la Chelsea.

Raul Rusescu si-a inceput cariera de fotbalist la varsta de sapte ani, in orasul natal, Ramnicu-Valcea, unde a evoluat pana in anul 2005, cand a fost achizitionat de Unirea Urziceni, pe atunci în Liga II/Divizia B.

„Raul nu a fost un copil răsfăţat. Ştie ce înseamnă greul în viaţă. A locuit cu părinţii şi cu fratele său mai mic într-un cămin de nefamilişti. Aveau la dispoziţie o cameră micuţă unde încropiseră o bucătărie şi mai aveau alte câteva utilităţi. Liliana, mama sa, a plecat să muncească în Italia, ca menajeră. Aurel, tatăl lui, este de profesie inginer. A lucrat la Oltchim, a intrat în şomaj tehnic şi a plecat şi el în Italia, după soţie. Raul a avut noroc şi cu Cristi Bora, primul său antrenor. Îl mai lua pe copil la el acasă, îi mai dădea să mănânce, l-a crescut ca pe copilul lui”, a declarat un fost angajat al clubului unde a activat Rusescu in copilarie, pentru evz.ro.

Deşi foarte tanar, avand numai 17 ani, a debutat in Liga II in sezonul 2005/2006, evoluand in 9 meciuri si reusind sa marcheze zece goluri.

Raul Rusescu

Promovarea echipei ialomitene în Liga I i-a determinat pe oficialii acesteia sa-l imprumute pe jucator la o alta echipa din esalonul secund pentru a-l experimenta.

Datorită faptului că Dunarea Giurgiu, colega de serie cu Unirea Urziceni, a ajutat-o în mod indirect să promoveze în Liga I, echipa din judeţul Ialomiţa a împrumutat o serie de jucători la „malul Dunării”, printre care şi pe Raul Rusescu.

Debutul lui Raul Rusescu la Dunărea Giurgiu, într-o partidă oficială, s-a realizat în data de 12 august 2006, în chiar prima etapă a sezonului 2006/2007, atunci când a reuşit să marcheze împotriva echipei Sportul Studenţesc.

Devine titular incontestabil la echipa giurgiuveană, echipă la care a evoluat cu numărul 14.

Forma excelentă dovedită la Dunărea Giurgiu a reprezentat o premisă suficientă pentru ca antrenorii echipei naţionale de juniori Under-19 a României să îl convoace permanent, împreună cu un alt ex-giurgiuvean, George Negură. A reuşit să marcheze de două ori în grupa a patra de calificare (împotriva Belgiei şi Irlandei de Nord), şi o dată în cadrul „Rundei de elită” (grupa a 7-a) împotriva Elveţiei, ultimul hop până la Turneul Final Under-19 care avea să se dispute în Austria.

Raul Rusescu

Învinsă cu 2-0 de selcţionata Serbiei, România a terminat pe locul secund şi a pierdut calificarea. A reuşit să marcheze în acel sezon 12 goluri pentru Dunărea Giurgiu în 30 de apariţii, devenind cel mai bun marcator din istoria recentă a acestei echipe.

Deşi oficialii giurgiuveni au făcut eforturi să îl păstreze pe Raul şi în sezonul următor, acesta a fost redirecţionat către CS Otopeni, echipă la care nu a fost folosit de antrenorul Liviu Ciobotariu decât de 19 ori, de cele mai multe ori din postura de rezervă. Cu toate acestea, Rusescu a punctat de 4 ori şi la echipa ilfoveană.

Datorită faptului că Bogdan Stancu a fost transferat la Steaua Bucureşti, antrenorul Dan Petrescu i-a căutat un înlocuitor, deşi pe acelaşi post mai evoluează Bogdan Mara, Marius Onofraş, Marius Bilaşco sau Cristian Dănălache.

Luat de Unirea Urziceni în turneul de pregătire din Scoţia, Raul Rusescu i-a uimit pe toţi cu calităţile sale reuşind să marcheze trei goluri: unul contra echipei FC Livingston şi două contra echipei din prima ligă scoţiană, FC Motherwell.

Evoluţiile lui Rusescu l-au convins pe „Bursuc” să îi acorde credit, drept pentru care jucătorul de 20 de ani a debutat în Liga I, în data de 26 iulie 2008, evoluând ca titular 77 de minute împotriva lui FC Braşov. O săptămână mai târziu, pe 2 august, Raul Rusescu a reuşit primul său gol în Liga I împotriva echipei FC Argeş, punctând la câteva secunde după ce a fost introdus în teren.

În sezonul 2008–2009, Rusescu a câştigat titlul de campion al României cu echipa Unirea Urziceni, marcând un gol, în ultima etapă, contra formaţiei Steaua Bucureşti.

Raul Rusescu

Debutul în Cupele Europene pentru atacantul vâlcean a fost consemnat în data de 29 septembrie 2009, la meciul dintre Unirea Urziceni şi VfB Stuttgart din UEFA Champions League. Rusescu l-a înlocuit pe Marius Bilaşco în minutul 64 al acelei partide.

Rusescu a avut o perioadă mai grea la Steaua, ajungând de la statutul de „oaie neagră” a echipei la cel de erou. Înaintea partidei de campionat dintre Steaua şi Concordia Chiajna, patronul Gigi Becali a anunţat că îl va da afară pe Raul.

„M-am luat după Meme Stoica şi după Sorin Cârţu şi l-am luat. Ce să fac cu Rusescu? Din iarnă, afară!”, a tunat atunci Becali.

Fotbalistul a decis să renunţe la viaţa de celibat şi şi-a unit in anul 2009 destinul cu Roxana, după ce, timp de mai bine de cinci ani, au trăit o frumoasă poveste de dragoste.

Citește și...