Tragicul caz al tânărului care, după ce şi-a cumpărat maşină de un sfert de milion de euro, s-a îmbolnăvit de filozofie

Publicat: 11/03/2016 | 00:55
Tragicul caz al tânărului care, după ce şi-a cumpărat maşină de un sfert de milion de euro, s-a îmbolnăvit de filozofie

Voi la ce vă gândiţi când mergeţi seara acasă cu Matizul sau Loganul? Ne daţi voi să ghicim? Probabil la întreţinere, la rate, la ce puteţi da copiilor de mâncare, poate îndrăzniţi chiar la sex. Acum ghiciţi voi la ce se gândeşte Bozo? Pariem că nu.

Bozo ne demonstrează cât de scumpe pot fi lucrurile inutile
 

Pentru că mamiţica Rovana i-a luat lui Răzvănel Plumb maşină de UN SFERT DE MILION. De ce? Ca să se mire proştii ca noi , ete de-aia! Am zis bine, doamna Rovana?
 

Când ai maşină de 250.000 la 20 şi ceva de ani, toate problemele omul de rând devin mult prea vulgare pentru funduleţul tău preţios care merge cu sfertul de milion sub el prin oraş. Să fim serioşi! Pe voi nu v-ar scârbi săracii, dacă aţi avea aşa o maşină? Câh!
 

Să ne gândim puţin: de ce ai da 250.000 de euro pe o maşină? Ai putea să-ţi iei fix aceeaşi maşină, doar că cu un motor ceva mai mic, pe de trei ori mai puţini bani. Dar nu, Bozolaş a vrut motor de Formula 1. E drept, Bozolică merge numai prin oraş cu hardughia, dar important e nu să aibă vreo utilitate, ci să dai cât mai mult pe ea. Şi Bozoleţ a dat. Mă rog, a dat maică-sa, că din ”ăăăă… carne” (aşa cum încerca Bozonache să explice, când a fost întrebat ce afaceri are) nu s-a făcut încă avere.
Din politică, însă, s-a făcut! Oho, şi-ncă cum!
 

Statusurile lui Bozo dansează pe graniţa fină, ba chiar inexistentă, dintre penibil şi ridicol
 

Dar să revenim la fiul doamnei care s-a căpătuit din politică. Pentru că nu are grija zilei de mâine şi nici nu se plânge prietenilor că-i consumă maşina prea mult, Bozo a dat-o pe filozofie. Statusurile lui ating existenţialismul şi monismul în egală măsură, orice (ne scuzaţi!) rahat este analizat de filozoful noii generaţii din punct de vedere axiologic, apoi epistemologic, apoi gnoseologic, că deh, are bani de toate trei.
 

”Zwischen uns sei Wahrheit”, urlă Bozo din rărunchi, apoi scrie din suflet: ”Femeile sunt fiinţe minunate care aduc echilibrul printre noi bărbaţii. Voi sunteţi atât factorul care dă continuitate umanităţii cât şi temelia principiului de familie”. Bozo e filozof fix aşa, fără virgule, că gândeşte prea mult şi prea original ca să se împiedice în prostioare precum semnele de punctuaţie. Ce-i drept, admiraţia lui pentru femei e îndreptăţită. Păi, fără femeia care l-a născut şi i-a luat Merţan, Bozo are acum nimeni în drum. Şi mai mult ca sigur n-o ardea liric pe media socială.
 

Merţanul a fost doar primul pas, lui Bozo urmează să i se cumpere o întreagă facultate!
 

În continuare, Bozonelu abordează curajos subiecte fierbinţi precum sărbătorile, monarhia sau libertatea de exprimare. O face cu siguranţa de sine a omului pe care mămica l-a umplut de bani şi fiţe, dar cu irelevanţa celui pe care nu-l dau cărţile citite afară din casă.
 

Dar hei, Bozo, nu lăsa răutăţile astea să te descurajeze! Dacă mami a fost în stare să-ţi ia maşină de 250.000, cu siguranţă îşi permite (cu puţin noroc chiar pe bani mai puţini) să-ţi cumpere, să zicem, o facultate. Poate chiar Facultatea de Filozofie. Şi când o să fii decan la Filozofie, băi, tată, o să te asculte toţi pârliţii ăia de tineri cu carte, şi-o să-ţi dea like, love şi share, şi-o să-ţi ridice statui cu tine călare pe Mercedes în faţa parcurilor, şi-o să se drogheze cu mirosul eşapamentului de la maşina ta de student valoros.
 

Bravo, Bozo! Carnea e mândră de tine.
 

 

Ana Manole
 

Citește și...