Tratat de manelisti! Cum s-au ales Minune, Salam, Pustiu si Vijelie cu poreclele care au facut istorie in lumea manelelor

Publicat: 05/10/2014 | 00:07

Adrian Minune, Vali Vijelie, Florin Salam, Laura Vas, Sorinel Copilu’ de Aur, sunt numele inedite care i-au consacrat pe manelisti si au devenit branduri in toata regula. Noi le-am aflat provenineta chiar de la nasul solistilor care au facut istorie!

Dan Bursuc detine suprematia, de aproape 20 de ani, la capitolul producatori de muzica de petrecere. Este nasul tuturor manelistilor de top, alaturi de care a inceput treaba in aceasta industrie la inceputul anilor ’90 si a pregatit mai multe generatii de solisti care nu l-au dezamagit. Isi aminteste ca a debutat impreuna cu Adrian Minune si ca au crescut impreuna, vremuri inca vii in mintea lui. Acum, a crescut mult, a castigat sute de mii de euro, traieste pe picior mare, insa nu-i place sa faca parada cu cee ace are, ci cu ceea ce a creeat:

Bursuc se considera nasul manelistilor
Bursuc se considera nasul manelistilor

“Am multi fini, iar acum ei vin cu plocon la mine. Am cheltuit si eu bani cu ei, dar acum vin ei la mine, tot timpul de sarbatori, cu cadouri. Vezi tu, dupa plata si rasplata. M-am gandit ca fiecare dintre ei trebuie sa isi aiba nasul, asa ca m-am gandit eu sa fiu nasul lor”, a declarat Bursuc, pentru CANCAN.ro.

Sorinel

Sorinel Copilul de Aur e unul dintre cei mai cunoscuti manelisti ai tinerei generatii, iar pe Bursuc l-a fascinat din prima clipa: “Era un copil cu o voce de aur, era deja un copil minune, Adrian, nu aveam cum sa repet. Sorinel avea o voce de aur. Si i-am zis Copilul de Aur”.

Printesa de Aur este o tanara care promite mult, in muzica de petrecere, fiind botezata tot de Bursuc: “Este cumatra mea, pe 6 noiembrie ii boetz baietelul. La fel, o voce extraordinara pe care o pretuiesc ca aurul”.

Laura a fost si ea botezata de Bursuc dupa numele orasului din care provine
Laura a fost si ea botezata de Bursuc dupa numele orasului din care provine

Laura Vass are, aparent, un nume obisnuit, insa acesta nu este nici pe departe numele pe care-l poarta in buletin: “Mi-a venit de la orasul de unde provine ea, de la Vaslui. Pee a o cheama de fapt Bruma Laura Rebeca”, ne-a spus Bursuc, care ne-a mai deconspirat un nume: “Lele, poate il stiti. I-am zis parca e un pui de lele, asa era de mic si asa i-a ramas numele”.

 

Florin abia asteapta sa devina tatic din nou
Florin abia asteapta sa devina tatic din nou

Se pare ca numele lui Salam nu are o legatura directa cu alimentul cu pricina, artistul mostenind, de fapt, o porecla mai veche, de familie. Asta, dupa ce a avut alt nume, initial: “Florin Salam a fost Fermecatorul intai, îl chema Florin Stoian, dar toata lumea stia ca e nepotul lui Salam”, ne-a spus Bursuc.
Dan Bursuc pare fascinat de aur si de valoarea acestuia, motiv pentru care l-a botezat astfel, initial, si pe Sorinel Pustiu: „Sorin Alecu nu suna bine, trebuia să cânte rock, nu manele, aşa a ajuns Sorinel, Puştiu’ de Aur”.

Bogdan Artistul vorbeste fluent engleza si franceza
Bogdan Artistul vorbeste fluent engleza si franceza

In ceea ce il priveste pe Bogdan, interpretul mega-hit-ului “Kana Jambe”, explicatia este ceva mai simpla: “Bogdan Artistu vine de la alura lui de artist”, a spus Bursuc.

Guta

Cat despre Nicolae Guta, acesta a ajuns chiar sa isi schimbe identitatea, dupa porecla pe care i-a dat-o celebrul impresar: “Nicolae Guta a fost Nicolae Lingurar, am avut chiar o discutie ca isi va schimba numele in acte”.

Dana Enache

Citește și...