Trei minori au ajuns la spital, în comă alcoolică! “Acum sunt în tratament, dar…”

Autor: Răzvan Scarlat
Publicat: 14/06/2018 | 08:11

Trei minori, o fetita de 8 ani, una de 4 ani si un baietel de 3 ani, toti frati, din satul Avramesti, comuna Voinesti, au ajuns miercuri seară, la 22.10 si la 23.00, la sectia Pediatrie a spitalului barladean. Prima a fost gasita fetita de 8 ani, prabusita în drum, fiind solicitata Ambulanta de la SAJ Vaslui, Substatia Bârlad, cu medic.

După ce a fost preluata fata de 8 ani, diagnosticata cu intoxicatie cu alcool, parintii au mai sunat odata la 112, solicitand ambulanta si pentru ceilalti doi copii, o fetita de 4 ani si un baietel de 3 ani care era si ei în coma alcoolica, in casa. Ambulanta s-a intors in satul Avramesti si a preluat si ceilalti doi copii, fiind si ei adusi la sectia pediatrie a spitalului din Bârlad.

Surse din comuna Voinesti ne-au precizat ca minorii sunt din familia Hurduc, din satul Avramesti, iar parintii consumau visinata pentru a face loc altei „productii” si minorii au mancat pe „saturate” visine îmbibate cu alcool.

Acum sunt în tratament, dar dimineata vor fi preluati în sistem. Copiii fac parte dintr-o familie cu probleme sociale grave, fiind in situatie de risc, si este necesara instituirea unei protectii sociale de urgenta asupra copiilor. Vor fi adusi în cel mai scurt la Centrul pentru Preluarea în Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat (CPRU-CANE) fiind categoric scosi din familie” a precizat psihologul Ionut Brãtianu, seful CPRU CANE Bârlad, din cadrul DGASPC Vaslui, conform vremeanoua.ro.

Citește și...