Trei persoane, reţinute în Capitală după ce au jefuit un francez şi au răpit o prostituată

Publicat: 09/02/2013 | 13:11
Trei persoane, reţinute în Capitală după ce au jefuit un francez şi au răpit o prostituată

Trei persoane au fost prinse şi reţinute, vineri, de poliţiştii bucureşteni, după ce ar fi tâlhărit un cetăţean francez şi ar fi lipsit de libertate o femeie suspectată de prostituţie, care se afla împreună cu acesta.

Francezul a reclamat marţi la Poliţie că doi bărbaţi l-ar fi agresat în timp ce se afla în faţa unui bloc din sectorul 6 şi ar fi forţat-o pe femeia împreună cu care era să se urce într-o maşină şi să plece cu ei, se arată într-un comunicat, sâmbătă, de Poliţia Capitalei.

Ulterior comiterii agresiunii, cetăţeanul străin, care nu a suferit vătămări corporale grave, a constatat că îi lipsesc o agendă în care avea 600 de euro, paşaportul şi alte documente.

În urma investigaţiilor, doi bărbaţi, suspectaţi că l-au tâlhărit pe francez, şi o femeie care i-ar fi îndemnat să comită faptele au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni, coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Din cercetările efectuate de judiciariştii Capitalei a rezultat că marţi, 5 februarie, în jurul orei 12.00, la îndemnul femeii, cei doi suspecţi s-au deplasat cu un autoturism în sectorul 6. Ajunşi la faţa locului, bărbaţii au imobilizat-o pe femeia care se afla cu cetăţeanul străin şi, împotriva voinţei acesteia, au urcat-o în maşină şi au dus-o într-un imobil din judeţul Ilfov, unde au lipsit-o de libertate până joi, 7 februarie.

Potrivit poliţiştilor, în aceleaşi împrejurări, cei doi suspecţi l-au agresat şi ameninţat pe francez, care intervenise în sprijinul femeii, şi i-au luat acestuia o agendă în care avea documente de identitate şi aproximativ 600 de euro.

Cercetările au mai arătat că femeia reţinută împreună cu cei doi i-ar fi închiriat celei lipsite de libertate, din 2009, un apartament, în vederea practicării de raporturi sexuale contra unor sume de bani, cu diverse persoane cunoscute pe internet. Sumele de bani astfel obţinute erau încasate în totalitate de proprietara apartamentului, în schimbul asigurării principalelor mijloace de existenţă, potrivit Poliţiei Capitalei.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că francezul se numeşte Cedric Henry şi a fost tâlhărit în cartierul Crângaşi.