Ultima imagine cu elicopterul SMURD, inainte de prabusire! La bord erau toti cei patru membri ai echipajului

Publicat: 18/12/2014 | 13:10
Ultima imagine cu elicopterul SMURD, inainte de prabusire! La bord erau toti cei patru membri ai echipajului

Luni dupa-amiaza, o tara intreaga a fost cutremurata de stirea ca un elicopter SMURD s-a prabusit pe Lacul Siutghiol, in judetul Constanta.

Astazi, toti cei patru membri ai echipajului sunt condusi pe ultimul drum, fiecare in orasele de unde proveneau. Victimele vor fi inmormantate cu onoruri militare, chiar daca nu toate au fost cadre ale MAI sau MApN. Important a fost faptul ca cei patru si-au pierdut viata intr-o misiune de salvare a vietilor omenesti.

Sursa foto: Adevarul Constanta
Sursa foto: Adevarul Constanta

Chiar in ziua inmormantarii, a aparut si ultima imagine cu elicopterul inainte de a se prabusi. Acesta a fost pozat la ora 16.06, chiar in momentul in care decola in zborul mortii si a fost data publicitatii de Adevarul Constanta. Poza este facuta cu doar 10 minute inainte de tragedie, iar la bord erau toti cei patru membri ai echipajului. Inauntru chiar se potvedea siluetele victimelor.

SMURD

Marturii revoltatoare

Unul dintre martorii care au intervenit printre primii in salvarea victimelor accidentului aviatic din Mamaia isi plange in pumni de indignare ca nu s-a putut face mai mult pentru cei patru membri ai echipajului.

Sursa foto: Adevarul
Sursa foto: Adevarul

“Vasleau de parca se duceau, nu ca veneau. Unul dadea in stanga, altul dadea in dreapta, iar motorul era ridicat. Au zis ca e prima data cand folosesc barca aia, nu aveau cheia, nu aveau motor. Am ridicat impreuna coada de elicopter care iesea din apa. Cand am tras in sus, a iesit la suprafata doctorita. Era agatata cu haina de fiare, dedesubt. Statuse sub apa, nu mai respira, nu mai era constienta. Un pompier i-a luat pulsul, a zis ca are semne vitale. Au luat-o cu barca lor cu motor baietii de la Pescarie din Ovidiu, venisera si ei sa dea o mana de ajutor. Ei au dus-o la mal, la Salvare. Pompierii nu aveau de nici unele la ei. A venit un ski-jet si i-a tras ski-jetul, i-a agatat de un carlig si i-a plimbat pe acolo, sa cerceteze locul. Nu erau pregatiti de interventie, nu aveau generator, nu aveau lumini, ceva de neimaginat. Nici scafandrii, care au venit dupa o ora, nu vedeau sa se imbrace, nu nimereau buteliile de oxigen. Le-am facut noi lumina cu lanternele, cu telefoanele mobile, cu ce aveam!”, a povestit Gheorghe Zice, unul dintre cei care au ajuns primii la locul tragediei.

R.O.

Citește și...