Ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu, înainte de a fi executat. Pe cine a blestemat dictatorul. “Moarte… Istoria mă va răzbuna!”

Publicat: 10/06/2018 | 09:35

Elena și Nicolae Ceușescu au fost executați pe 25 decembrie 1989. Dorin Carlan, unul dintre membrii plutonului de execuție care l-a împușcat pe dictator și pe soția acestuia, a vorbit, la un post de televiziune, despre ultimele secunde din viața celor doi soți.

Potrivit lui Dorin Cârlan, Nicolae Ceaușescu a spus, înainte de a fi executat, următoarele cuvinte: “Trăiască Republica Socialistă România liberă și independentă! Moarte trădătorilor! Istoria mă va răzbuna!”. Apoi, dictatorul a început să cânte un fragment din “Internaționala”.

În decembrie se vor împlini 29 de ani de la executarea soților Ceaușescu. Perioada 23-25 decembrie 1989 a fost cea în care cei au fost prinși, judecați și executați prin împușcare.

Pe data de 25 decembrie 1989, Elena și Nicolae Ceaușescu au fost judecați de un Tribunal Militar Extraordinar. Cei doi au fost condamnați la moarte și le-a fost confiscată averea. Aceștia au refuzat să facă recurs.

Citește și...