Un bărbat din Harghita a fost atacat de urs! Victima mergea acasă când din lanul de porumb i-au ieșit în față patru urși

Publicat: 19/09/2018 | 19:40
Un bărbat din Harghita a fost atacat de urs! Victima mergea acasă când din lanul de porumb i-au ieșit în față patru urși

Un bărbat a fost internat, miercuri, în spital după ce a fost mușcat de un urs, în județul Harghita. Victima se deplasa cu bicicleta spre casă, iar în fața sa, din lanul de porumb, au ieșit patru urși, iar unul l-a atacat conform MEDIAFAX.

Bărbatul a declarat că în lanul de porumb erau opt urși, iar potrivit unui comunicat de presă trimis, miercuri, de Consiliul Județean Harghita, patru dintre ei i-au ieșit în față. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN BUȘTENI! UN TURIST A FOST ATACAT DE URS!)

”Bărbatul a fost internat cu multiple plăgi mușcate la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Victima se deplasa cu bicicleta spre domiciliu, când din lanul de porumb i-au ieșit în fața patru urși. Bărbatul s-a speriat, a căzut de pe bicicletă, trei dintre urși s-au îndepărtat, însă unul l-a atacat și mușcat”, potrivit CJ Harghita.

Bărbatul are 47 de ani

Victima are 47 de ani și este din satul Cârța. Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, cere ca solicitările înaintate de asociații de vânătoare să fie reanalizate, respectiv eliberarea autorizației de intervenție. (VEZI ȘI: BĂRBAT ATACAT DE URS LA BĂILE TUȘNAD! ”EU AM LUAT ÎN BRAȚE CÂINELE…”)

”Am luat legătura cu asociația de vânătoare în raza căreia s-a întâmplat incidentul care în cursul acestei seri se va deplasa la fața locului, urmând ca în cursul zilei de mâine să depună documentația necesară în vederea intervenției în cazul acestui urs periculos. A sosit toamna, iar din experiența anilor trecuți știm că în apropierea lanurilor de porumb se înmulțesc în această perioadă atacurile urșilor. Este nevoie urgentă de stabilirea unei cote de prevenție, astfel se vor putea preveni situațiile ca aceasta. Este vorba de siguranța vieții omenești”, a spus președintele CJ Harghita.

Citește și...