Un celebru manelist a fost reţinut pentru trafic de persoane! Este acuzat că trimitea fete din România pentru a se prostitua în Irlanda

Publicat: 26/09/2017 | 12:41

Dani Mocanu si fratele său au fost săltaţi, marţi dimineaţă, de DIICOT, într-un dosar de proxenetism. Cunoscutul manelist a fost reţinut la Târgovişte. Din câte se pare, artistul şi fratele său sunt implicaţi într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane. În cursul zilei de luni, Dani Mocanu a participat la o emisiune de televiziune, ocazie cu care şi-a lansat un nou videoclip.

UPDATE 20.30. Dani Mocanu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, marţi seară. El va fi cazat peste noapte în arest şi cel mai probabil dimineaţă va fi dus în faţa judecătorilor, pentru un mandat de arestare preventivă.

UPDATE ORA 16.15

Au apărut primele imagini filmate cu Dani Mocanu, dus la sediul DIICOT Dâmboviţa.

UPDATE ORA 15.12 Dani Mocanu, în cătuşe la DIICOT

Dani Mocanu a fost adus în cătuşe la sediul DIICOT Dâmboviţa. Artistul nu a făcut nicio declaraţie.

UPDATE ORA 15.00. Tatăl lui Dani Mocanu, la sediul DIICOT Dâmboviţa: Copilul meu e nevinovat

Tatăl lui Dani Mocanu a ajuns la sediul DIICOT Dâmboviţa. Viorel Mocanu a declarat că fiul său nu are nicio vină.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat. Copilul meu e nevinovat. El doar cântă. Eu sunt în faţa sediului (DIICOT Dâmboviţa, n.r.) şi de aici nu plec. Nu mă dezlipesc de aici până nu-mi văd copiii. Îl ştiţi că a fost sportiv, acum cântă îi merge bine. Piesele lui merg bine. Unii sunt invidioşi pe el şi îi fac rău. El şi-a lansat piesele aseară. De dimineaţă mi l-a luat din casă. Nu mi-e teamă de nimeni. Sunt curat, ei n-au făcut nimic”, a spus Viorel Mocanu

 

Membrii reţelei din care fac parte cei doi sunt acuzaţi că au trimis fete din România în Irlanda, pentru a-şi vinde trupul. Operaţiunea este coordonată de procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

În total, au fost aduse 13 persoane la audieri. La percheziţii au fost indisponibilizaţi 39.850 lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile şi cinci autoturisme, utilizate de bănuiţi. Începând cu anul 2011, membrii reţelei ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda. Poliţia londoneză a efectuat cinci percheziţii la aptru bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate opt persoane bănuite şi şase tinere care practicau prostituţia. În urma cercetărilor efectuate, cei opt membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor.

ANCHETĂ COMUNĂ – POLIŢIA ROMÂNĂ – POLIŢIA LONDONEZĂ: REŢEA DE TRAFIC DE PERSOANE DESTRUCTURATĂ

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa, în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, au efectuat, în cadrul echipei internaţionale comune de anchetă (JIT), acţiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În urma a 13 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă, au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile şi 5 autoturisme, utilizate de bănuiţi. La data de 26 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza judeţului Dâmboviţa, 2 în Argeş şi 2 în Bucureşti, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. În sarcina bănuiţilor s-a reţinut că, începând cu anul 2011, aceştia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda.

În cauză, la data de 19 septembrie a.c., poliţia londoneză a efectuat 5 percheziţii la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituţia. În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor. Din echipa internaţională comună de anchetă (JIT), au făcut parte poliţişti din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa şi un poliţist din cadrul I.P.J. Dâmboviţa şi procurorul român de caz. Până în prezent, de la domiciliile bănuiţilor au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe înscrisuri şi documente. Totodată, au fost indisponibilizate şi 5 autoturisme utilizate de bănuiţi.

Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul parchetului pentru audieri şi dispunerea de măsuri legale. La percheziţii participă 33 de poliţişti din structurile de combatere a criminalităţii organizate Dâmboviţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov şi Teleorman, 6 poliţişti din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, sprijiniţi de jandarmi din Dâmboviţa şi Argeş. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. . La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat şi se implementează un TASK FORCE pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere cu autori sau victime cetăţeni români., informează Poliţia Română.

MAYA RADU

 

 

  

Recomandarea CIAO.RO