Doi tineri se simt incredibil de norocoși, după ce au primit o ofertă pe care nu au putut să o refuze. Cei doi sunt plătiți să locuiască pe o insulă privată, care este doar a lor. Bineînțeles, în această situație există multe părți bune, dar și mai puțin plăcute.
Emily Campbell, în vârstă de 27 de ani, și Daniel Regan, 29 de ani, au avut oportunitatea de a fi angajați pe insula privată Great Blasket, în Irlanda. Tânăra, originară din West Cork, Irlanda, lucrează ca asistentă la un spital de copii în Londra, iar partenerul său este inginer. Cei doi au fost nevoiți să își ia șase luni de concediu fără plată pentru a putea accepta oferta.
Pe insulă există trei căsuțe de vacanță și o cafenea, deținute de Billy O’Connor și partenera lui, Alice Hayes, care în fiecare an, aleg câte două perechi de angajați care să aibă grijă de ele între lunile aprilie și octombrie.
Proprietarii publică un anunț pe internet, iar cei interesați se înscriu. Anul acesta, norocoșii au fost Emily și Daniel. Cei doi au mărturisit că nu se așteptau să fie aleși, ținând cont de numărul mare de persoane înscrise.
„Ținând cont de numărul de aplicanți din anii trecuți și de faptul că Claire de Haas și Brock Montgomery (îngrijitorii de anul trecut) au aplicat de trei ori până să fie angajați, chiar nu ne-am așteptat să fim aleși. Când am fost chemați la interviu am fost foarte încântați. Toată lumea ne ținea pumnii, iar mama lui Emily se ruga pentru noi”, a povestit Daniel.
„Am aplicat în ianuarie, atunci când jobul a fost anunțat. Alice ne-a trimis mail cu oferta jobului într-o luni dimineață, am sărit din pat țipând de bucurie”, a mai spus el.
Cei doi tineri sunt foarte fericiți de alegerea pe care au făcut-o și postează constant pe rețelele sociale videoclipuri și imagini cu experiența unică pe care o trăiesc.
Există și câteva minusuri în această situație. Insula Blasket a fost depopulată în anii ’50 din cauză faptului că serviciile de urgență nu puteau ajunge acolo în timpul furtunilor. Astfel, în zonă, nu există alți oameni cu care cuplul să poată comunica.
De altfel, pe insulă nu există magazine, electricitate sau apă potabilă, scrie The Sun.