Un cutremur de 6,4 grade pe Richter s-a produs in Taiwan! Nu se cunoaste inca numarul victimelor

Publicat: 20/04/2015 | 09:16
Un cutremur de 6,4 grade pe Richter s-a produs in Taiwan! Nu se cunoaste inca numarul victimelor

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4, a avut loc luni dimineaţa în estul coastelor Taiwanului, potrivit Institutului american de geofizică USGS, fără să fie raportate imediat victime sau pagube.

Potrivit agenţiei taiwaneze de ştiri,o alertă de tsunami pentru Okinawa a fost anulată după o oră.

Seismul a fost înregistrat luni, la ora locală 9.42 (4.42, ora României), la aproximativ 130 de kilometri sud-sud-est de Keelung, un oraş cu aproximativ 400.000 de locuitori. Centrul american pentru alerte de tsunami la Pacific a anunţat că nu există o ameninţare de tsunami pentru Hawaii sau alte teritorii americane din Pacific, potrivit NBC Ness, citeaza Mediafax.

Postul NHK a citat seismologi afirmând că mai multe insule din arhipelagul Okinawa ar putea să fie atinse de valuri de până la un metru înălţime, dar sub nivelul maxim al mareei, fără să reprezinte, astfel, o ameninţare.

cutremur

Magnitudinea anunţată iniţial, de 6,8, a fost revizuită în scădere de către USGS la 6,6 şi apoi la 6,4.

Autorităţile japoneze au emis un avertisment de tsunami, în urma cutremurului, localizat în mare, la sud de Okinawa şi est de Taiwan, dar avertismentul a fost anulat după o oră, potrivit AP.

Agenţia meteorologică japoneză a anunţat că seismul, localizat la mică adâncime, în apropiere de Insulele Yonaguni, avea magnitudinea 6,8.

cutremur

Avertismentul a durat aproximativ o oră, dar nu era clar dacă vreun val a atins ţărmurile insulelor din zonă. Imagini de televiziune prezentau o mare calmă.

Postul public NHK a precizat că nu s-au raportat imediat pagube.

Raluca Ogaru
 

Citește și...