Un fost ministru îl face praf pe Selly: „O maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap”

Publicat: 04/07/2020 | 09:42
Un fost ministru îl face praf pe Selly: „O maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap”

Un fost ministru l-a făcut praf pe Selly după ce vloggerul a spus că sistemul educațional din România nu este deloc util. 

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu l-a atacat extrem de dur pe Selly. Din câte se pare, politicianul a fost deranjat de remarcele pe care le-a făcut vloggerul, care a spus că „ai ieșit pe poarta liceului în 2020, perfect pregătit pentru anul 1990”. 

Inițial, fostul ministru a înteles că proaspătul absolvent se referă la anii 1900, nu la 1990, dar a spus că argumentația sa rămâne valabilă oricum.

„Puneți mâna pe carte!”

„Cum adică școala de azi te pregătește pentru 1900 nu pentru 2020? S-a schimbat teorema lui Pitagora și eu nu știu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat și nu ne-a spus? Deschid cartea de chimie și văd acolo chimie organică, ADN și proteine, înțelese în ultimii 50 de ani, nu teoria flogisticului sau alchimie.​

Fizica ne învață despre ultimele descoperiri, geografia… ce să mai zic: tot Everest e cel mai înalt vârf, iar când mă uit pe hartă văd Pacificul tot la locul lui. Harta României e cea din 2020, iar istoria medievală cam tot aia. La sociologie se învață nediscriminarea, nicidecum că femeile nu au drept de vot, ca pe la 1900. Văd răsmeriță că nu se face educație financiară și conduită preventivă. Really? Finanțele personale sunt, de când lumea, despre plus, minus, înmulțit și împărțit și ceva calcul banal de dobânzi. Adică aritmetică de clasa a 5-a.

Aaa, și cumpătare. Conduita preventivă (a mașinii, nu a skate-ului) se învață la școala de șoferi, nu la ciclul primar. Iar însușirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învățat la școală disciplina decât de o maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap. Măi copii: puneți mâna pe carte, ascultați-vă profesorii și învățați pe rupte. Dacă mergeți la școală, nu acumulați absențe, învățați 3-4 ore zilnic acasă, faceți sport, nu beți, nu fumați, nu vă drogați, trust me: o să vă fie bine. Dacă nu faceți asta, dar dați zilnic vina pe școală, pe profesori, pe ministru, pe societatea asta nașpa, riscul e mare ca, dacă nu deveniți vedete de tiktok, să o dați sever în bară”, a scris Funeriu pe o rețea socială.