Un mare artist roman a fost complet uitat! de ani buni, rar a mai trecut cineva pe la mormantul sau!

Publicat: 28/11/2014 | 12:32

Unul dintre cei mai mari actori romani de teatru si film a fost dat uitarii. La inmormantarea sa au participat sute de persoane, iar slujba de veci a fost tinuta chiar de catre Florentin Crihalmeanu, care acum este eparh al Episcopiei de Cluj-Gherla.

Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a murit, la 66 de ani. Ultimii ani din viata si i-a petrecut in solitudine si in tristete. Bolnav, parasit, uitat! Asemeni altor mari actori care au bucurat sufletele romanilor in timpul anilor in care au urcat pe scena, barbatul si-a trait batranetea in mizerie si singuratate.

Mormantul lui Ovidiu Iuliu Moldovan a fost dat uitarii
Mormantul lui Ovidiu Iuliu Moldovan a fost dat uitarii

La inmormantarea sa au participat sute de persoane, printre care s-au numarat mari actori si politicieni romani, insa dupa moarte, regretatul actor a fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de cavaler, de catre presedintele Romaniei, Traian Basescu.

„Florile” de pe mormantul marelui artist au ajuns aproape la 60 de centimetri

A fost uitat!

A murit la data de 12 martie 2008, pe un pat de spital, iar slujba sa de inmormantare a fost oficiata de cinci preoti greco-catolici, printre care si duhovnicul actorului.

Ovidiu Iuliu Moldovan a fost unul dintre cei mai mari artisti ai tarii
Ovidiu Iuliu Moldovan a fost unul dintre cei mai mari artisti ai tarii

Acum, de monumentul funerar nu mai are grija nimeni, singurii care se ocupa de ingrijirea locului in care se odihneste Moldovan si mai aprind o lumanare sunt angajatii cimitirului Bellu. Pe mormantul sau cresc acum doar flori, care au ajuns la aproape un metru inaltime. In rest, a ramas doar ceara intarita de la lumanarile aprinse in urma cu foarte mult timp.

Artistul a facut furori in filmele enumaram “Artista, dolarii si ardelenii”, Pruncul, petrolul si ardelenii” si
Artistul a facut furori in filmele enumaram “Artista, dolarii si ardelenii”, Pruncul, petrolul si ardelenii” si „Profetul, aurul si ardelenii”

In ultima parte a vietii sale, marele actor era macinat de suferinta si isi ducea existenta dintr-o pensie meschina. Din care, mare parte se ducea pe medicamente, pe tratamente, pe lupta surda cu o boala incurabila, cancerul. Abia se ajungea cu banii pentru mancare.

Actorul a murit in 2008 pe un pat de spital
Actorul a murit in 2008 pe un pat de spital

Cine a fost Ovidiu Iuliu Moldovan

Daca putini isi aduc amintele numele sau, toata tara isi va aminti filmele in care a jucat. Printre acestea enumaram “Artista, dolarii si ardelenii”, „Pruncul, petrolul si ardelenii”, “Dreptate in lanturi”, „Profetul, aurul si ardelenii” sau “Duelul”.

Actorul suferea de mai multi ani de cancer
Actorul suferea de mai multi ani de cancer

CITESTE SI

Imagini emotionante cu vaduva maestrului Florian Pittis la mormantul din cimitirul Bellu!

Mormantul Maestrului Gica Petrescu lasat in pargina! Nimeni nu a mai venit aici de ani intregi!

Ce se intampla la mormantul lui Serban Ionescu! Ce legatura a pastrat regretatul actor cu Magda Catone chiar si dupa moarte!

Viata marelui actor a fost marcata de pierderea prematura a tatalui, care a fost luat prizonier in razboi, apoi ucis de luptatorii ai lui Miklos Horthy. Moartea mamei sale, in 1995, l-a distrus pe marele actor, care s-a inchis in el si s-a retras din viata publica. Artistul mai avea un frate vitreg, dar dupa moartea mamei sale nici cu aceasta nu a mai tinut legatura. (A.S.)
 

Citește și...