Un medic din Iași bolnav de coronavirus a dat în judecată șase instituții! Care a fost motivul!

Publicat: 09/07/2020 | 20:06
Un medic din Iași bolnav de coronavirus a dat în judecată șase instituții! Care a fost motivul!

După ce a fost confirmat cu Covid-19, un medic a fost internat la Spitalul din Iași, însă trei zile mai târziu a cerut în instanță să fie externat de urgenţă şi să i se permită să rămână în izolare la domiciliu sub supravegherea medicului curant.

Medicul ginecolog a fost confirmat cu noul tip de coronavirus la sfârşitul lunii iunie. Atunci a avut loc o anchetă epidemiologica în spitalul în care făcea un stagiu, după ce un alt cadru medical a fost testat pozitiv, scrie Digi 24.

Doctorița a dat în judecată șase instituţii: Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Ministerul Sănătăţii, ISU Iaşi, dar şi IGSU, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Iaşi şi Spitalul de Boli Infecţioase.

Spitalul a câștigat procesul

„O doctoriţă ne-a dat în judecată că a stat în spital având o formă cu noul coronavirus uşoară. Spitalul a câştigat acest proces, de unde rezultă că magistraţii de la Judecătoria Iaşi au înţeles faptul că un pacient cu o astfel de infecţie poate fi o sursă de infecţie, deci, aş spune eu, au judecat în litera şi spiritul legii”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. 

Deoarece Judecătoria Iaşi, în procedură de urgenţă, pe baza probelor prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi a motivelor invocate, a respins acţiunea ca fiind inadmisibilă, femeia a fost nevoită să îşi continue tratamentul, în spital. 

Medicii infecţioniști spun că au fost numeroşi pacienţi cu COVID-19 care nu înţelegeau de ce e necesar să rămână internaţi, dar este prima oară când se confruntă de la începutul pandemiei cu un astfel de litigiu în instanţă. La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost trataţi până acum peste 900 de pacienţi cu coronavirus.

Foto: pixabay.com