Un pompier din Gorj a salvat o femeie din mâinile unui hoț

Publicat: 11/03/2019 | 14:23

Intervenție neobișnuită pentru un pompier. A ajutat polițiștii să dea de urma unui hoț care a tâlhărit o bătrână într-o parcare din Târgu Jiu. Atacul s-a petrecut sub privirile salvatorului. (VEZI ȘI: POVESTEA POMPIERULUI-EROU CARE SCOATE OAMENII DIN GHEARELE MORȚII)

Pompierul tocmai ieșise din tură când a auzit-o pe bătrână țipând după ajutor. Un bărbat i-a furat geanta și a pus-o la pământ pe femeie. Pompierul a mers să o ajute pe bătrână și apoi a sunat la Poliție și le-a dat polițiștilor semnalmentele hoțului. Pe care oamenii legii l-au și prins după câteva minute. Era vorba de un individ care a beneficiat de recursul compensatoriu și fusese eliberat din închisoare. El fusese condamnat pentru furt. Acum, bărbatul a fost arestat preventiv, iar bătrâna și-a recuperat geanta.

A fost recuperat și portofelul victimei

“Și-a îndreptat privirea în direcția cu pricina și a observat un bărbat care-i smulgea geanta femeii deja căzută pe jos. Imediat, a sărit din autoturism și a fugit spre locul cu pricina! Autorul furtului a zbughit-o la fugă, nemaiputând fi prins, iar Robert s-a oprit la femeia în vârstă de 67 de ani care era întinsă pe jos și extrem de panicată.

Robert a cerut ajutorul colegilor polițiști, a liniștit femeia și a încercat să dea de urma genții. În geanta doamnei se afla și telefonul, iar în încercarea de a recupera bunurile pierdute Robert a apelat numărul femeii și, surprinzător, i-a răspuns o altă doamnă care găsise geanta aruncată de hoț.

Cel mai probabil, hoțul s-a speriat pentru că cineva în uniformă îl urmărise și a aruncat geanta. Nu a uitat însă să sustragă portofelul victimei din geantă. Geanta fusese recuperată, femeia era în siguranță, dar acum lipsea portofelul! Cazul era preluat de către polițiști, iar dificila lor misiune era de a prinde hoțul și a recupera portofelul doamnei! Colegul nostru le-a descris polițiștilor semnalmentele hoțului care a fost prins la scurt timp, fiind recuperat și portofelul doamnei”, au relatat reprezentanţii ISU Gorj.

Din fericire, femeia tâlhărită a scăpat doar cu o sperietură zdravănă, în final, cu ajutorul pompierului și al polițiștilor, recuperându-și bunurile. (VEZI ȘI: UN COPIL DIN CĂLĂRAȘI CARE CĂZUSE ÎNTR-O FOSĂ SEPTICĂ A FOST SALVAT DE POMPIERI, CU AJUTORUL ALTUI COPIL)