Vaduva lui Iurie Darie, Anca Pandrea, implineste 68 de ani: “Primul cu care voi inchina un pahar va fi Iura”

Publicat: 13/02/2014 | 16:43
Vaduva lui Iurie Darie, Anca Pandrea, implineste 68 de ani: “Primul cu care voi inchina un pahar va fi Iura”

Candva, de ziua ei, facea petreceri cu zeci de invitati, dar, de cand a ramas singura, prietenii au dat bir cu fugitii. Anca Pandrea, iubita actorului Iurie Darie, implineste 68 de ani. Singurul cadou pe care si l-ar dori ar fi sa-l vada pe Iura.
 

Pe vremuri, cand isi serbau ziua de nastere, casa Ancai Pandrea si a lui Iurie Darie era plina cu prieteni, care veneau sa chefuiasca impreuna cu ei. De la moartea actorului, in urma cu peste un an, lucrurile s-au schimbat radical.

Prietenii s-au imputinat, iar fara Iura nimic nu mai este ca odinioara. Duminica, Anca Pandrea implineste 68 de ani. Va fi o data pe care actrita nu o va marca cu mare tam-tam. Pentru ea, ziua in care s-a nascut Iurie Darie are o semnificatie mai importanta decat propria aniversare.

Anca Pandrea si Iurie Darie au fost impreuna 26 de ani
Anca Pandrea si Iurie Darie au fost impreuna 26 de ani

“O sa vina la mine doar cateva persoane, nu o sa mai fim 30-40 de oameni, cum erau la ziua mea. Prietenii pe care-i am de 25 de ani au ramas langa mine, cei care veneau doar la petreceri au disparut. Primul pahar o sa-l inchin cu Iura. De ziua lui, pe 14 martie, voi organiza o petrecere mai mare. Atunci o sa ma pregatesc mai mult. Nu era un copil rasfatat, ii placea orice ii gateam eu”, ne-a spus Anca Pandrea.
 

“Daca Dumnezeu ma iubeste, de ziua mea, vreau sa-l vad pe Iurisca”
 

Intrebata cum se simte in preajma zilei sale de nastere, actrita a izbucnit in plans. “Ma simt ca orice om normal caruia ii lipseste sufletul, daca asta poate fi un om normal. Asa va fi de acum incolo, pana cand o sa sarbatorim impreuna, acolo, sus”, ne-a spus vaduva lui Iurie Darie. Ca sa-si aline dorul, ea vorbeste zilnic cu actorul. E sigura terapie care o ajuta sa reziste psihic. “Nu as supravietui daca nu as vorbi cu el. Daca Dumnezeu ma iubeste, mi-as dori ca de ziua mea sa-l vad pe Iurisca”, ne-a mai spus femeia.

Iurie Darie este inmormantat la Cimitirul
Iurie Darie este inmormantat la Cimitirul „Sfanta Vineri”

 

Actorul a murit dupa o lunga suferinta
 

Iurie Darie a murit pe 9 noiembrie 2012, la spitalul Bagdasar-Arseni, unde era internat de mai mult timp. In mai, fusese operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus care se acumula in zona creierului. Actorul lua nu mai putin de 28 de medicamente, valoarea tratamentului lunar ajungand la 19.000 de euro.

CITESTE SI:

Anca Pandrea, bantuita de spiritul lui Iurie Darie! „Iura mi-a dat caloriferele la maximum”

Anca Pandrea, gest extrem! Unde a pus o fotografie cu Iurie Darie: „Am auzit că unii au spus că aş fi nebună, dar nu-mi pasă”

Stramtorata financiar, Anca Pandrea, partenera de viata a artistului si femeia care i-a fost alaturi in acesti ultimi ani grei, a cerut ajutor public pentru salvarea maestrului. Iurie Darie avea 83 de ani cand a murit.

Dupa ce actorul s-ar fi facut bine, el si Anca Pandrea voiau sa se casatoreasca. Desi a trecut mai mult de un an de la disparitia actorului, iubita lui nu s-a impacat nici in ziua de azi cu moartea lui. (I.C.)

 

Citește și...